Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
BYE GM1 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Zorunlu Türkçe 3 3 6
GM 007 Gıdalarda Kurutma Teknolojisi Zorunlu Türkçe 3 3 6
YLGM 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - - 6
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - - 6
AKTS kredisi toplamı : 30

1. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
GM 003 Gıda Sanayinde Mikrodalga Kulanımı ve Mikrodalga-Mikroorganizma İlişkisi Türkçe 2 2 6
GM 005 Zeytinyağı İşleme Teknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 529 Bazı Gıdaların Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar Türkçe 2 2 6
GM 567 Gıdalarda Aroma Maddeleri Türkçe 3 3 6
GM 573 Enzim Teknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 583 Şarap Kimyası Türkçe 2 2 6
GM 602 Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler Türkçe 2 2 6
GM 604 İçme Sütü Teknolojisi Türkçe 2 2 6
GM 609 Dondurma Teknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 613 Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol Türkçe 2+2 3 6
GM 627 Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması Türkçe 3 3 6
GM 631 Süt Endüstrisi ve Organizasyonu Türkçe 3 3 6
GM 647 Yemeklik Yağların Analitik Kalite Kontrolü Türkçe 2+2 3 6
GM 649 Phenolic Compounds & Antioxidants in Foods Türkçe 2 2 6
GM 655 Süt Kimyası ve Biyokimyası Türkçe 3 3 6
GM 661 Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri Türkçe 3 3 6
GM 663 İleri Enstrümental Analiz Yöntemleri Türkçe 3 3 6
GM 665 Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 667 Laktik Asit Bakterileri Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 677 Temel Süt Ürünleri Üretiminde Anahtar Bilgiler Türkçe 3 3 6
GM 679 Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi Türkçe 3 3 6
GM 685 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri I Türkçe 2+2 3 6
GM 687 Yağ Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi ve Atık Yönetimi Türkçe 2 2 6
GM 691 Poultry Meat Processing Türkçe 3 3 6
GM 693 Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality Türkçe 3 3 6



2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
BYE GM2 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Zorunlu Türkçe 3 3 6
GM 006 Alkolsüz İçeceklerin Kimyası ve Teknolojisi Zorunlu Türkçe 3 3 6
GM 010 Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri Zorunlu Türkçe 2 2 6
GM 012 Processed Meats Zorunlu Türkçe 2 2 6
YLGMS 102 Seminer Zorunlu Türkçe 0 0 6
AKTS kredisi toplamı : 30

2. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
GM 002 Yemeklik Yağ İşleme Teknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 546 Fermantasyon Biyokimyası Türkçe 3 3 6
GM 554 Süt ve Süt Ürünlerinde Temel Analiz Yöntemleri Türkçe 3 3 6
GM 570 Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri Türkçe 2 2 6
GM 576 Peynir Üretim Teknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 584 Fermente Süt Ürünleri Türkçe 3 3 6
GM 602 Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler Türkçe 2 2 6
GM 604 İçme Sütü Teknolojisi Türkçe 2 2 6
GM 606 Deneysel Ekmekçilik Türkçe 2+2 3 6
GM 608 Şekerli Un Mamülleri Türkçe 2 2 6
GM 610 Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri Türkçe 2 2 6
GM 616 Gıda sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri Türkçe 3 3 6
GM 618 Food Emulsions Türkçe 2 2 6
GM 628 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri Türkçe 3 3 6
GM 630 Süt Ürünlerinin Ambalajlanmaları ve Soğuk Muhafazaları Türkçe 3 3 6
GM 632 Aroma Biyoteknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 634 Mikroorganizma Genetiği ve Genetik Manipülasyonlar Türkçe 3 3 6
GM 644 Gıdalarda Koku ve Tat Kusurları (off-flavour) Türkçe 3 3 6
GM 652 Fermente Bitkisel Ürünler 3 3 6
GM 662 Süt Endüstrisinde Gelişmeler Türkçe 2 2 6
GM 666 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri II Türkçe 2+2 3 6
GM 670 Kızartma Yağı Üretim Teknolojisi ve Kızartma İşlemi Türkçe 2 2 6
GM 674 Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi Türkçe 3 3 6
GM 676 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mayalar Türkçe 2 2 6


3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLGM 201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
YLGMT 301 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLGM 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
YLGMT 302 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler