Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


Ders Listesi
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLSAİ 201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
YLSAİ 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
YLSAİ 203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
YLSAİ 204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
YLSAİS 101 Seminer Zorunlu 0 0 6
YLSAİS 102 Seminer Zorunlu 0 0 6
YLSAİT 301 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
YLSAİT 302 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 84 *

. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SAİ 008 Surimi Teknolojisi 3 3 6
SAİ 010 Su Ürünlerinin Dondurularak Muhafazası ve Kalite Değişimleri 2+2 3 6
SAİ 012 Kabuklu su ürünlerinde Biyoaktif Bileşenler 4 4 6
SAİ 016 Su Ürünlerinde Fermentasyon Teknolojisi 3 3 6
SAİ 017 Kabuklu Su Ürünlerinde Kalite Değişimleri 2+2 3 6
SAİ 021 Balıkta Bozulma Etmeni Bakteriler ve Gıda Kaynaklı Patojenlerin Moleküler Tanımlanması 3 3 6
SAİ 501 Balık Beslemede Vitaminler ve İz Elementler 2 2 6
SAİ 502 Karma Yemler ve Analiz Teknikleri 2+2 3 6
SAİ 503 İleri Balık Besleme Biyokimyası 3 3 6
SAİ 504 İleri Balık Besleme Fizyolojisi 3 3 6
SAİ 505 Taze Su Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Muhafaza 3 3 6
SAİ 506 Su Ürünlerinde Analiz Yöntemleri 3 3 6
SAİ 508 Labaratuvarda Çalışma Kuralları 3 3 6
SAİ 509 İleri Besin Kimyası 3 3 6
SAİ 511 Antioksidanlar 2 2 6
SAİ 517 Balık Tütsüleme yöntemleri 4 4 6
SAİ 521 Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri 2+2 3 6
SAİ 524 Omurgasız Su Ürünleri Avcılığı 2 2 6
SAİ 525 Su Ürünlerinde Uygulamalı Bozulma Analizleri 2+2 3 6
SAİ 526 Pasif Av Araçlarında Seçicilik 3 3 6
SAİ 529 Av Araçları ve Avlama Yöntemlerinin Ortama Etkileri 2 2 6
SAİ 530 Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler 3 3 6
SAİ 532 Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Önemi 3 3 6
SAİ 533 Pasif Av Araçları Avcılığı ve Av Verimi Üzerine Etkili Faktörler 3 3 6
SAİ 536 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri 3 3 6
SAİ 539 Su Ürünleri Gıda Enzimolojisi 3 3 6
SAİ 540 Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi 2 2 6
SAİ 541 Su Ürünleri Toksinleri 1+2 2 6
SAİ 543 Temel Avcılık Teknikleri 4 4 6
SAİ 545 Trol Balıkçılığı ve Seçiciliği 2+2 3 6
SAİ 547 Su Ürünlerinde Biyokimyasal ve Fiziksel Bozulma Parametrelerinin Belirlenmesi 2+2 3 6
SAİ 548 Su Ürünleri İşlemede Yeni Yöntemler 3 3 6
SAİ 551 Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar 3 3 6
SAİ 552 Balıkçılıkta Alternatif Ürünler 4 4 6
SAİ 553 Kabuklu ve Yumuşakça İşleme Yöntemleri 3 3 6


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler