Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLSAİ 201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
YLSAİS 101 Seminer Zorunlu Türkçe 0 0 6
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - - 6
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - - 6
- SEÇİMLİK 3 Seçmeli - - - 6
AKTS kredisi toplamı : 30

1. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SAİ 017 Kabuklu Su Ürünlerinde Kalite Değişimleri Türkçe 2+2 3 6
SAİ 021 Balıkta Bozulma Etmeni Bakteriler ve Gıda Kaynaklı Patojenlerin Moleküler Tanımlanması Türkçe 3 3 6
SAİ 501 Balık Beslemede Vitaminler ve İz Elementler Türkçe 2 2 6
SAİ 503 İleri Balık Besleme Biyokimyası Türkçe 3 3 6
SAİ 505 Taze Su Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Muhafaza Türkçe 3 3 6
SAİ 509 İleri Besin Kimyası Türkçe 3 3 6
SAİ 511 Antioksidanlar Türkçe 2 2 6
SAİ 517 Balık Tütsüleme yöntemleri Türkçe 4 4 6
SAİ 521 Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri Türkçe 2+2 3 6
SAİ 525 Su Ürünlerinde Uygulamalı Bozulma Analizleri Türkçe 2+2 3 6
SAİ 529 Av Araçları ve Avlama Yöntemlerinin Ortama Etkileri Türkçe 2 2 6
SAİ 533 Pasif Av Araçları Avcılığı ve Av Verimi Üzerine Etkili Faktörler Türkçe 3 3 6
SAİ 539 Su Ürünleri Gıda Enzimolojisi Türkçe 3 3 6
SAİ 541 Su Ürünleri Toksinleri Türkçe 1+2 2 6
SAİ 543 Temel Avcılık Teknikleri Türkçe 4 4 6
SAİ 545 Trol Balıkçılığı ve Seçiciliği Türkçe 2+2 3 6
SAİ 547 Su Ürünlerinde Biyokimyasal ve Fiziksel Bozulma Parametrelerinin Belirlenmesi Türkçe 2+2 3 6
SAİ 551 Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar Türkçe 3 3 6
SAİ 553 Kabuklu ve Yumuşakça İşleme Yöntemleri Türkçe 3 3 6



2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLSAİ 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
YLSAİS 102 Seminer Zorunlu Türkçe 0 0 6
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - - 6
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - - 6
- SEÇİMLİK 3 Seçmeli - - - 6
AKTS kredisi toplamı : 30

2. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SAİ 008 Surimi Teknolojisi Türkçe 3 3 6
SAİ 010 Su Ürünlerinin Dondurularak Muhafazası ve Kalite Değişimleri Türkçe 2+2 3 6
SAİ 012 Kabuklu su ürünlerinde Biyoaktif Bileşenler Türkçe 4 4 6
SAİ 016 Su Ürünlerinde Fermentasyon Teknolojisi Türkçe 3 3 6
SAİ 502 Karma Yemler ve Analiz Teknikleri Türkçe 2+2 3 6
SAİ 504 İleri Balık Besleme Fizyolojisi Türkçe 3 3 6
SAİ 506 Su Ürünlerinde Analiz Yöntemleri Türkçe 3 3 6
SAİ 508 Labaratuvarda Çalışma Kuralları Türkçe 3 3 6
SAİ 524 Omurgasız Su Ürünleri Avcılığı Türkçe 2 2 6
SAİ 526 Pasif Av Araçlarında Seçicilik Türkçe 3 3 6
SAİ 530 Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler Türkçe 3 3 6
SAİ 532 Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Önemi Türkçe 3 3 6
SAİ 536 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Türkçe 3 3 6
SAİ 540 Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi Türkçe 2 2 6
SAİ 548 Su Ürünleri İşlemede Yeni Yöntemler Türkçe 3 3 6
SAİ 552 Balıkçılıkta Alternatif Ürünler Türkçe 4 4 6


3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLSAİ 203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
YLSAİT 301 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
YLSAİ 204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
YLSAİT 302 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler