DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Bağcılıkta Araştırma Metodları BB   635 1 4 4 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Serpil TANGOLAR
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Sofralık, kurutmalık ve şaraplık-şıralık üzüm çeşitlerinde hasat zamanının belirlenmesinde kullanılan parametreler ve hasat ile fiziksel ve kimyasal özelliklerle ilgili ölçümleri ve veri analiz yöntemlerini öğretmektir.
Dersin İçeriği
Sofralık, kurutmalık ve şaraplık-şıralık üzüm çeşitlerinde hasat zamanının belirlenmesinde kullanılan parametreler, derim. Bağcılık araştırmalarında incelenen temel değişkenler, örnek sayıları ve örnek alma, fenolojik, fiziksel (büyüklük, uzunluk, genişlik, şekil, irilik, hacim, büyüme vb.) ve kimyasal (şeker, asit, fenolojik bileşikler, vitaminler ve mineral maddeler vb.) özelliklerle ilgili ölçümler, verilerin analizi, sunumu ve yayına hazırlanması.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Sofralık, kurutmalık ve şaraplık-şıralık üzüm çeşitlerinde hasat zamanının belirlenmesinde kullanılan parametreleri öğrenir.
2) Üzümlerin fiziksel özellikleri ile ilgili ölçümleri yapar.
3) Üzümlerin Kimyasal özellikleri ile ilgili ölçümleri öğrenir.
4) Asmalarda fenolojik gözlem yapabilir.
5) Verilerin analiz yöntemlerini öğrenir.
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)