DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Hasat Sonrasında Meydana Gelen Fizyolojik ve Biyokimyasal Değişimler BB   622 2 4 4 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Okan ÖZKAYA
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Hasat Sonrasında Meydana Gelen Fizyolojik ve Biyokimyasal Değişimlerin Öğretilmesi
Dersin İçeriği
Genel biyokimya terimleri, Olgunlaşma prosesi, Bitkilerde solunum sisteminin temel özellikleri, Ürünlerde meydana gelen renk değişiklikleri, Hücre ve dokuların temel özellikleri, Meyve ve sebzelerde tat kalitesi, Ürünlerin işlenme prosesinin kaliteye etkisi, Depolama işlemlerinde iklimsel özellikler, Depolama işlemlerinin atmosfer koşullarının uygun hale getirilmesi, Örnek depolama uygulamaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Taze meyve ve sebzelerde hasat sonrasında meydana gelen metabolik reaksiyonlar hakkında bilgi sahibidir
2) Bahçe ürünlerinin doku ve fiziksel özelliklerini bilir
3) Tarımsal ürünlerin olgunlaşma sürecini bilir
4) Hasat sonrası uygulama metodlarını bilir
5) Gelişen teknolojilere uygun yöntemleri takip eder
6) Depolama koşullarını belirleyebilme becerisine sahiptir
7) Depolardaki atmosfer koşulları hakkında bilgi sahibidir
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)