DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler SAİ   530 2 3 3 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Gülsün ÖZYURT
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Su ürünlerini oluşturan bileşenlerin kompozisyonlarını, özelliklerini, mevsimsel değişimler, avlama yöntemleri, tür cinsiyet gibi etmenlerin su ürünleri biyokimyası üzerine etkilerini açıklar
Dersin İçeriği
Su ürünlerinin bileşenleri ve özellikleri, su ürünleri kalitesine mevsimsel değişimler, avlama yöntemleri, tür, ve vücut kompozisyonunun etkileri, su ürünlerinin prerigor ve postrigor dönemlerindeki biyokimyasal döngüler, depolama periyodu ve bozulma sürecinde besinsel kompozisyondaki değişimler

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Su ürünlerinin genel yapısını tanımlayarak diğer gıdalardan farkını ayırt eder
2) Su ürünlerinin yapısında bulunan bileşenlerin özelliklerini ve yararlarını açıklar
3) Su ürünlerine tat veren bileşikleri listeleyebilir
4) Beslenme, üreme gibi etmenlerin su ürünleri biyokimyasına etkilerini açıklayabilir
5) İşlenmiş ürünlerin biyokimyasal yapılarını açıklar
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)