DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri SAİ   521 1 2 3 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Fatih ÖZOĞUL
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Su ürünleri işlemede kullanılan Paketleme sistemleri (modifiye atmosfer paketleme, vakum paketleme, kontrollü atmosfer paketleme, gaz paketleme) hakkında bilgi verilmesi, öğretilmesi ve kazanılan bilgilerin gıda sanayisinde uygulanması
Dersin İçeriği
Paketleme sistemleri (modifiye atmosfer paketleme, vakum paketleme, kontrollü atmosfer paketleme, gaz paketleme), bu paketleme sistemlerinin tanımlanması ve terminolojisi, su ürünleri için kullanılan paketleme bileşenleri, paketleme materyalleri,paketleme makineleri, paketlemede kullanılan gazlar, mikroorganizmaların gaz ihtiyaçları, mikroorganizmalara gazın etkisi, paketlemenin potansiyel problemleri, paketleme sistemlerinin avantaj ve dezavantajları. Aynı zamanda, paketlenmiş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesi, paketlenmiş su ürünlerinin kalite kontrol testi ve düzenleyici yönleri.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Paketleme sistemlerini (modifiye atmosfer paketleme, vakum paketleme, kontrollü atmosfer paketleme, gaz paketleme) öğrenir
2) Paketleme sistemlerinin tanımlanması ve terminolojisi hakkında bilgi edinir Paketleme bileşenleri, materyalleri, makineleri, paketlemede kullanılan gazlar hakkında bilgi öğrenir
3) Paketlemenin potansiyel problemleri, paketleme sistemlerinin avantaj ve dezavantajlarını öğrenir
4) Paketlenmiş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesi, paketlenmiş su ürünlerinin kalite kontrol testi ve düzenleyici yönleri hakkında bilgi edinir
5) Modifiye atmosfer paketleme ve vakum paketlemenin uygulamalı olarak nasıl yapılacağını öğrenir
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)