DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Küçükbaş Hayvanlarda Biyoklimatoloji ZO   627 1 3 3 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Nazan KOLUMAN
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Hayvanlarda iklimin etkilerini minimize etmek
Dersin İçeriği
koyun, keçi, iklim, atmosfer, rüzgar, mikroçevre, makroçevre, düzenleme, iklim değişikliği

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Çiftlik hayvanlarında stres faktörlerini öğrenmek
2) İklim bilgisi olur
3) Çevre koşullarını sınıflandırabilir
4) Barındırma koşullarını düzenler
5) İklim değişikliği hakkında bilgisi vardır
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır
2
Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
3
Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır
4
Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır
5
Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
6
Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır
7
Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır
8
Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
9
Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır
10
Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Biyolojik çevre anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
2 Çevre faktörleri sınıflandırılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
3 Maternal çevre anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
4 İklim anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
5 Hayvan fizyolojsi anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
6 Stres faktörleri anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
7 Sıcaklık stresi anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
8 Ara Sınav Tartışma
Performans Değerlendirmesi
9 Su metabolizması anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Performans Değerlendirmesi
10 Besleme iklim ilişkisi anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
11 Stresi azaltma yöntemleri anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
12 İklim değişikliğinin hayvancılığa etkileri anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Soru-Cevap
Ödev
13 İklim değişikliğinin hayvancılığa etkileri anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Problem Çözme
Ödev
14 Hayvancılığın iklim değişikliğine etkileri anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
15 Hayvancılığın iklim değişikliğine etkileri anlatılır Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Problem Çözme
Ödev
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar