DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Küçükbaş Hayvanlarda karkas parçalama ZO   002 2 4 4 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Nazan KOLUMAN
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Karkas parçalama yöntemleri öğretmek
Dersin İçeriği
Koyun, keçi, karkas, değerlendirme, parçalama, et, besi

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Koyun anatomisini öğrenir
2) Keçi anatomisini öğrenir
3) Karkas parçalama yöntemlerini öğrenir
4) Karkas parçalamayı bilir
5) Konformasyonu bilir
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır
2
Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
3
Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır
4
Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır
5
Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
6
Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır
7
Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır
8
Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
9
Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır
10
Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Koyun anatomisi Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Tartışma
Ödev
Performans Değerlendirmesi
2 Keçi anatomisi Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Tartışma
Ödev
Performans Değerlendirmesi
3 Besiyi etkileyen faktörler Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Ödev
4 Karkas Parçalama yöntemleri Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Tartışma
Ödev
5 Akdeniz-Colomer-rocher yöntemi Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Soru-Cevap
Performans Değerlendirmesi
6 MLC-İngiliz parçalama yöntemi Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Soru-Cevap
Performans Değerlendirmesi
7 Hammond yöntemi Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Ödev
8 Ara Sınav Soru-Cevap
Yazılı Sınav
9 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Performans Değerlendirmesi
10 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Ödev
11 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Ödev
12 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Performans Değerlendirmesi
13 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Performans Değerlendirmesi
14 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Anlatım
Ödev
15 Laboratuvarda karkas parçalama Dersle ilgili materyallerin okunması ve internet taraması Soru-Cevap
Ödev
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Soru-Cevap
Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar