Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


Ders Listesi
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
BYE GM1 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Zorunlu 3 3 6
BYE GM2 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Zorunlu 3 3 6
DGM 201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 205 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 206 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 207 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGM 208 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DGMS 101 Seminer Zorunlu 0 0 6
DGMS 102 Seminer Zorunlu 0 0 6
DGMT 301 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DGMT 302 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DGMT 303 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DGMT 304 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DGMT 305 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DGMT 306 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
GM 001 Gıda Endüstrisinde Küflerin Yeri ve Önemi Zorunlu 3 3 6
GM 004 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisindeki Gelişmeler Zorunlu 3 3 6
GM 008 Poultry Further Processing and Quality Zorunlu 3 3 6
GM 009 Gıdalarda Olfaktometrik Analizler Zorunlu 2 2 6
GM 011 Gıda Mühendisliğinde Araştırma Metodları Zorunlu 2+2 3 6
AKTS kredisi toplamı : 246 *

. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
GM 503 Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri 2 2 6
GM 521 Hamur Kimyası 3 3 6
GM 531 Peynir: Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi 3 3 6
GM 571 Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri 3 3 6
GM 575 Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri 3 3 6
GM 611 Buğday Öğütme Teknolojisi 2 2 6
GM 626 Süt Endüstrisinde Katkı Maddeleri 3 3 6
GM 636 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler 3 3 6
GM 637 Özel Süt Ürünleri 3 3 6
GM 639 Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar 2 2 6
GM 646 Gıda Güvenliğinde Temel Yaklaşımlar ve Risk Analizi 3 3 6
GM 648 Malt- Bira Kimyası ve Teknolojisi 2 2 6
GM 657 Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler 3 3 6
GM 664 Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri 2 2 6
GM 668 Biyoaktif Gıda Proteinleri ve Peptidleri 3 3 6
GM 678 Fermantasyon Mikrobiyolojisinde Moleküler Yöntemler 2 2 6
GM 680 Gıda Toksikolojisinin Temelleri ve Gıda Katkı Maddelerinin Risk Analizi 3 3 6
GM 695 Alkollü İçkiler Mikrobiyolojisi 2 2 6


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler