Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
BYE GM1 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Zorunlu Türkçe 3 3 6
DGM 201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
GM 001 Gıda Endüstrisinde Küflerin Yeri ve Önemi Zorunlu Türkçe 3 3 6
GM 009 Gıdalarda Olfaktometrik Analizler Zorunlu Türkçe 2 2 6
GM 011 Gıda Mühendisliğinde Araştırma Metodları Zorunlu Türkçe 2+2 3 6
AKTS kredisi toplamı : 30

1. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
GM 503 Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri Türkçe 2 2 6
GM 521 Hamur Kimyası Türkçe 3 3 6
GM 531 Peynir: Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi Türkçe 3 3 6
GM 571 Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri Türkçe 3 3 6
GM 575 Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri Türkçe 3 3 6
GM 611 Buğday Öğütme Teknolojisi Türkçe 2 2 6
GM 637 Özel Süt Ürünleri Türkçe 3 3 6
GM 639 Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar Türkçe 2 2 6
GM 657 Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler Türkçe 3 3 6
GM 695 Alkollü İçkiler Mikrobiyolojisi 2 2 6



2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMS 102 Seminer Zorunlu Türkçe 0 0 6
GM 004 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisindeki Gelişmeler Zorunlu Türkçe 3 3 6
GM 008 Poultry Further Processing and Quality Zorunlu Türkçe 3 3 6
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - - 6
AKTS kredisi toplamı : 30

2. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
GM 626 Süt Endüstrisinde Katkı Maddeleri Türkçe 3 3 6
GM 636 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler Türkçe 3 3 6
GM 646 Gıda Güvenliğinde Temel Yaklaşımlar ve Risk Analizi Türkçe 3 3 6
GM 648 Malt- Bira Kimyası ve Teknolojisi Türkçe 2 2 6
GM 664 Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri Türkçe 2 2 6
GM 668 Biyoaktif Gıda Proteinleri ve Peptidleri Türkçe 3 3 6
GM 678 Fermantasyon Mikrobiyolojisinde Moleküler Yöntemler Türkçe 2 2 6
GM 680 Gıda Toksikolojisinin Temelleri ve Gıda Katkı Maddelerinin Risk Analizi Türkçe 3 3 6


3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMT 301 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMT 302 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


5. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 205 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMT 303 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


6. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 206 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMT 304 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


7. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 207 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMT 305 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


8. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DGM 208 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu Türkçe 5 0 6
DGMT 306 Tez Çalışması Zorunlu Türkçe 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 30


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler