Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


Ders Listesi
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
DSAİ 201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 202 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 205 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 206 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 207 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİ 208 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 5 0 6
DSAİS 101 Seminer Zorunlu 0 0 6
DSAİS 102 Seminer Zorunlu 0 0 6
DSAİT 301 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DSAİT 302 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DSAİT 303 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DSAİT 304 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DSAİT 305 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
DSAİT 306 Tez Çalışması Zorunlu 0 0 24
AKTS kredisi toplamı : 204 *

. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SAİ 005 Su Ürünleri Servis Şekilleri 3 3 6
SAİ 014 Bakteriyel Organik Asit Üretimi ve Su Ürünleri Muhafazasında Kullanımı 3 3 6
SAİ 015 Su Ürünlerinde Nanoteknoloji 2 2 6
SAİ 019 Su Ürünlerinde Biyopolimerler ve Kullanım Alanları 3 3 6
SAİ 023 Su Ürünlerinde Doğal Antimikrobiyaller ve Aktivite Değerlendirme Metotları 3 3 6
SAİ 025 Su Ürünleri Yan Ürünleri ve Iskarta İşleme 2+2 3 6
SAİ 510 Beslemenin Balık Besin Kalitesine Etkileri 3 3 6
SAİ 514 Su Ürünleri İşleme Teknikleri 4 4 6
SAİ 516 Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde İleri Mikrobiyolojik Yöntemler 2+2 2 6
SAİ 519 Su Ürünlerinde Biyojenik Aminler 3 3 6
SAİ 522 Pareketalar ve Pareketalarla Avcılık 2 2 6
SAİ 527 Su Ürünleri Avcılığında Balık Davranışları 2 2 6
SAİ 528 Su Altı Görüntüleme Teknikleri 2+2 2 6
SAİ 531 Göl Balıkçılığı ve Yönetimi 2+2 3 6
SAİ 535 Su Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Güvenirliği 2+2 3 6
SAİ 538 Balıkçılıkta Hedef Dışı Av Sorunu 3 3 6
SAİ 542 Su Ürünlerinde Biyoteknolojik HPLC Uygulamaları 3 3 6
SAİ 549 Lagün Balıkçılığı 3 3 6
SAİ 550 Su Ürünlerinde Aroma 4 4 6
SAİ 555 Yenilebilir Filmler/Kaplamalar ve Su Ürünlerinde Kullanımları 4 4 6
SAİ 557 Gaz Kromatografisi 4 4 6


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler