DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Toksikolojinin Tanımı, bilim dalları kaynak tarama Anlatım
Tartışma
Bireysel Çalışma
2 Toksik Maddelerin Sınıflandırılması sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
3 Toksik maddelerin Etkileşimi, Sağlık riskleri sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
4 Gıda toksikolojisine giriş sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
5 Gıda kimyasalları; Gıdalarda bulunan katkı maddeleri, tarım ilacı kalıntıları sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
6 Mikotoksinler, pişme sırasında oluşan kimyasallar, çevre kirlenmesinden yansıyan metaller ve organik klorlu bileşikler sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
7 Gıda katkı maddeleri ve toksikolojik değerlendirme aşamaları sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
8 Ara Sınav Ödev
9 Gıda Kimyasallarının Risk Analizi ve Risk Değerlendirilmesi sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
10 Risk değerlendirmeye yönelik örnek çalışmalar sunum hazırlığı Grup Çalışması
Örnek Olay
Problem Çözme
11 Gıda Kimyasallarının Risk Yönetimi sunum hazırlığı Grup Çalışması
Problem Çözme
12 Gıda Kimyasallarının Risk İletişimi ve örnek çalışmalar sunum hazırlığı Grup Çalışması
Örnek Olay
Problem Çözme
13 Gıda Kimyasallarının Risk İletişimi ve örnek çalışmalar (devam) sunum hazırlığı Anlatım
Grup Çalışması
Örnek Olay
Problem Çözme
14 Ulusal ve uluslar arası yasal düzenlemeler sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Grup Çalışması
Problem Çözme
15 Ulusal ve uluslar arası yasal düzenlemeler sunum hazırlığı Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Problem Çözme
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ödev
Performans Değerlendirmesi

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar