DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Şaraplık üzüm : örnekleme, olgunluk, duyusal ve kimyasal analiz Ders notu Anlatım
2 Beyaz şarap için şıra nasıl hazırlanır veya iyileştirilir : doğru asit, pH ve şeker ilavesi, durultma Ders notu Anlatım
3 Kırmızı şarap için mayşe nasıl hazırlanır veya iyileştirilir : pektinaz ve tanen uygulaması Ders notu Anlatım
Ödev
4 Maya fermantasyonu problemleri, asimile edilebilir azot ve önemi Ders notu Anlatım
5 Kırmızı şarap üretiminde karbonik maserasyon ve cibre fermantasyonu arasınaki farklar Ders notu Anlatım
Ödev
6 Malolaktik fermantasyon (MLF) nasıl yönetilir Ders notu Anlatım
7 Malolaktik fermantasyonda sorunlar ve çözümler Ders notu Anlatım
8 Ara Sınav Yazılı Yazılı Sınav
Ödev
9 Şarabın aroması, stabilitesi üzerine azotun rolü Ders notu Anlatım
Ödev
10 Şarapta stabilizasyon sorunları ve önemi : bulanıklık nedeneleri, tartarat stabilizasyonu Ders notu Anlatım
11 Şarapta stabilizasyon sorunları ve önemi : durultma maddeleri Ders notu Anlatım
12 Şarap ekipmanları (tank, fıçı, pompa, filtre) bakımı ve temizliği Ders notu Anlatım
13 Şarap işletmelerinde mikrobiyolojik problemler ve sanitasyon Ders notu Anlatım
14 Şarapta Brettanomyces ekfeksiyonu nasıl önlenir Ders notu Anlatım
15 Şarapta kötü kokuların önlenmesi Ders notu Anlatım
Ödev
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar