DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Giriş ve tarihçe Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
Ödev
2 Hasat sonrası biyolojisi ve teknolojisine genel bakış Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
3 Üretim, işleme ve depolama sırasında meyve ve sebze kalitesi özelliklerinde değişiklikler-1 Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
4 Üretim, işleme ve depolama sırasında meyve ve sebze kalitesi özelliklerinde değişiklikler-2 Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
5 Soğuk depo ve meyve ve sebze kalitesi Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
6 Isıl uygulamalar Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
7 Kalsiyum uygulamaları Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
8 Ara Sınav Tüm konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
9 Poliamin uygulamaları Konu ile ilgili bölümlerin okunması Sözlü Sınav
Ödev
10 1-MCP uygulamaları Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
11 Modifiye atmosfer paklemede depolama Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
12 Aktif paketleme Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
13 Geleceği Teknolojileri Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
14 Meyve olgunlaşması Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
15 Hasat sonrasında etilen kullanımı Konu ile ilgili bölümlerin okunması Anlatım
Tartışma
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Okutulan kısımların tekrar edilmesi Sözlü Sınav
Ödev

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar