DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler GM   657 1 3 3 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Doktora
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. Asiye AKYILDIZ
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Öğrencilere meyve ve sebzelerin hasat sonrası depolama süresini uzatmak ve bozulmaların önlenmesi için bilgi vermektir.
Dersin İçeriği
Ders, meyve ve sebzelerin hasat sonrası biyolojisi, üretim, işleme ve depolama sırasında meyve ve sebze kalitesi özelliklerinde değişiklikler, soğuk depo ve meyve ve sebze kalitesi, 1-MCP, kalsiyum, poliamin ve Isıl uygulamalar, modifiye atmosferde paketlem, aktif paketme, etilen kullanımı, meyve olgunlaşması konularını içerir.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Öğrenci hasat sonrası biyolojisi ve teknolojisini bilir.
2) Öğrenci hasat sonrası 1-MCP, poliamin, ısıl, kalsiyum ve etilen uygulamalarını bilir.
3) Öğrenci meyvenin olgunlaşmasını bilir.
4) Öğrenci modifiye atmosferde paketlemeyi ve aktif paketlemeyi bilir.
5) Öğrenci gelecekte uygulanacak teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)