DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Malt- Bira Kimyası ve Teknolojisi GM   648 2 2 2 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Doktora
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin ERTEN
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Dersin amacı öğrencilere malt ve bira kimyası ve teknolojisi konusunda bilgi vermektir.
Dersin İçeriği
Arpa ve şerbetçi otu bileşimi, şerbetçi otu ve malt üretim teknolojisi, bira kimyası, su bileşimi, bira endüstrisindeki yardım maddeler, bira üretim aşamaları,Biranın duyusal özellikleri

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Genel olarak malt ve bira üretimi konusunda bilgi sahibi olur. Malt ve bira üretiminin kullanılan hammaddeler ve üretim tekniğiyle ilişkisini kavrar.
2) Malt ve bira üretiminde işleme süresince uygulanacak işlemleri bilir.
3) Sahip olduğu bilgileri malt ve bira üretiminde kullanma becerisine sahiptir.
4) Meslek etiğine saygılıdır, yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir.
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)