DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 baharat bitkisinin tanımı ve tarihçesi Ön okuma Anlatım
2 Bitkilerde aromamekanizmasının fizyolojisi Ön okuma Anlatım
3 Bitkilerdeki aroma bileşenleri Ön okuma Anlatım
4 Baharat bitkilerinin Türkiye ve Dünyadaki önemi Ön okuma Anlatım
5 Baharat bitkilerinin sınıflandırılması Ön okuma Anlatım
6 Baharat bitkilerinin kozmetik deterjan ve ilaç sanayindeki kullanım alanları Ön okuma Anlatım
7 Sentetik aromaların insanlar üzerindeki etkileri Ön okuma Anlatım
8 Ara Sınav Ön okuma Ödev
9 Doğal Baharat kokularının insanlar üzerindeki etkileri Ön okuma Anlatım
10 Ticari öneme sahip Baharat bitkileri Ön okuma Anlatım
11 Baharat bitkilerinin toplanması ile ilgili kurallar Ön okuma Anlatım
12 baharat bitkilerinin in situ, ex-situ korunması Ön okuma Anlatım
13 Bazı önemli Baharat bitkilerinin (Cinnamomum, Ocimum, Melissa, Thymus, Origanum, Majorana, Verbena, Satureja, Salvia, Cymbopogon, Verbena, Daphne, Artemisia, Anethum, Mentha, Rosmarinus, Foeniculum, Hamamelis Dianthus , Coriandrum, Rhus coriaria L.) kültürü ve ıslahı konusunda bilgiler Ön okuma Anlatım
14 Baharat bitkilerin morfolojik özellikleri Ön okuma Anlatım
15 Baharat bitkilerin morfolojik özellikleri Ön okuma Anlatım
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ön okuma Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar