DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Hayvan Beslemede Tercihli Yemleme ve Uygulamaları ZO   654 4 3 3 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Doktora
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Rüştü KUTLU
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Yem seçimi tekniğine dayalı besleme uygulamaları hakkında bilgi vermek
Dersin İçeriği
Çiftlik hayvanlarında yem seçimi tekniğine dayalı besleme uygulamaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Yem tüketimi kontrol teorileri
2) yem tüketimi ölçümleri
3) İsteğe bağlı yem tüketimi
4) Hayvanların çoklu seçenekten kendi rasyonlarını hazırlamaları
5) Çiftlik hayvanlarında yem seçimine dayalı besleme uygulamaları
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır
X
2
Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
X
3
Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır
X
4
Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır
X
5
Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
X
6
Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır
X
7
Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır
X
8
Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
X
9
Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır
X
10
Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 istemli yem tüketimi ve önemi kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
2 Yem tüketim ölçümü kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
3 Yem tüketimi parametreleri kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
4 Etlik piliçlerde yem tüketimi ve seçmeli yemleme kaynak okuma, web tarama
5 Yumurtacı tavuklarda yem tüketimi ve seçmeli yemleme kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
6 Sığırlarda yem tüketimi ve seçmeli yemleme kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
7 Koyunlarda yem tüketimi ve seçmeli yemleme kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
8 Ara Sınav Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
9 Keçilerde yem tüketimi ve seçmeli yemleme kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
10 Seçmeli yemleme uygulamaları-protein-amino asitler kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
11 Seçmeli yemleme uygulamaları-vitaminler kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
12 Seçmeli yemleme uygulamaları-mineraller kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
13 Seçmeli yemleme uygulamaları-çevre kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
14 Seçmeli yemleme uygulamaları ve geleceği kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
15 Genel tekrar kaynak okuma, web tarama Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Ödev
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar