DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Tahıllar ve ekonomik önemi Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
2 Tahılların morfolojisi ve fizyolojisi Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
3 Serin iklim tahıllarının ekonomik önemi ve kültürü Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
4 Sıcak iklim tahıllarının ekonomik önemi ve kültürü Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
5 Lif bitkilerinin ekonomik önemi, ve morfolojisi Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
6 Lif bitkilerinin tarımı Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
7 Lif bitkilerinin tarımı Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
Alıştırma ve Uygulama
8 Ara Sınav Sınava hazırlanma Yazılı Sınav
9 Yumrulu bitkilerinin (patates, şeker pancarı) ekonomik önemi, morfolojik özellikleri ve tarımı Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
10 Tıbbi ve aromatik bitkilerin ekonomik önemi, morfolojik özellikleri ve tarımı Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
11 Yemeklik dane baklagillerin ekonomik önemi. Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
12 Yemeklik dane baklagillerin bitki türlerinin sistematiği, bitkisel özellikleri. Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
13 Yemeklik dane baklagillerin adaptasyon istekleri Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
14 Yemeklik dane baklagillerin yetiştirme tekniklerinin anlatımı ve tanıtımı Ders kitabındaki ilgili konular Anlatım
Tartışma
15 Yıl sonu sınavı Sınava hazırlanma Yazılı Sınav
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlanma Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar