DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Technical English * ZFS   111 1 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan BENLİ
Dersi Verenler
Dr. Öğr. ÜyesiHAKAN BENLİ1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Gıda mühendisliği alanında temel terminoloji ve terimlerin öğretilmesi. Meyve ve Sebze işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi. Et ve et teknolojisi alanındaki terimlerin öğretilmesi. Zeytin ve zeytin yağı alanındaki terimlerin öğretilmesi. Süt ve süt ürünleri alanındaki terimlerin öğretilmesi. Fermentasyon alanındaki terimlerin öğretilmesi. Un ve un üretimi alanındaki terimlerin öğretilmesi. Çikolota üretimi ve kakao alanındaki terimlerin öğretilmesi. Şeker, Tuz ve Çay alanındaki terimlerin öğretilmesi. Gıda katkı maddeleri ve işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi.
Dersin İçeriği
Gıda mühendisliği alanında temel terminoloji ve terimler. Meyve ve Sebze işleme alanındaki terimler. Et ve et teknolojisi alanındaki terimler. Zeytin ve zeytin yağı alanındaki terimler. Süt ve süt ürünleri alanındaki terimler. Fermentasyon alanındaki terimler. Un ve un üretimi alanındaki terimler. Çikolota üretimi ve kakao alanındaki terimler. Şeker, Tuz ve Çay alanındaki terimler. Gıda katkı maddeleri ve işleme alanındaki terimler.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-