DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Staj G   334 6 0 2 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Prof.Dr.MEHMET SERTAÇ ÖZER1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Laboratuvarda uyulması gereken kuralların, örnek almanın ve hazırlamanın, kullanılacak çözeltileri hazırlamanın, laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmanın, gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi.
Dersin İçeriği
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışmaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Laboratuvarda uyulması gereken kuralları bilir
2) Örnek almayı ve hazırlamayı bilir.
3) Kullanılacak çözeltileri hazırlamayı bilir
4) Laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmayı bilir
5) Gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerini bilir
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
X
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
X
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
X
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
X
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
X
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
X
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
X
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
X
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
X
16
Meslek etiğine saygılı olur
X
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
X
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
2 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
3 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
4 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
5 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
6 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
7 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
8 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
9 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
10 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
11 Ara Sınav İlgili ders notları
12 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
13 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
14 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
15 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
16-17 Final Sınavı İlgili ders notları

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar