DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Özel Gıdalar Teknolojisi * GM   455 7 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Prof.Dr.MEHMET SERTAÇ ÖZER1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Şekerpancarından şeker üretimi, şekerleme yapımı, kakao ve çikolata teknolojisi, çay ve kahve teknolojisi hakkında bilgilendirmek.
Dersin İçeriği
Şeker, şekerleme, çikolata, çay, kahve teknolojileri

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
X
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
X
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
X
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
X
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
X
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
X
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
X
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
X
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
X
16
Meslek etiğine saygılı olur
X
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
X
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Giriş Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
2 Şeker pancarından şeker üretimi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
3 Şeker pancarından şeker üretimi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
4 Şeker pancarından şeker üretimi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
5 Şekerleme Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
6 Şekerleme Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
7 Şekerleme Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
8 Şekerleme Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
9 Kakao ve Çikolata Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
10 Kakao ve Çikolata Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
11 Kakao ve Çikolata Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
12 Ara Sınav Ders notları çalışılacak
13 Çay ve Kahve Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
14 Çay ve Kahve Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
15 Çay ve Kahve Teknolojisi Kitap ve ilgili ders notları çalışılacak
16-17 Final Sınavı Ders Notları çalışılacak

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar