DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Temel Bilgi. Tekn. * ENF   101 1 2 3 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Öğr. Gör.MURAT KARA1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Lisans öğrenimi boyunca ve daha sonraki iş hayatı için gerekli olabilecek temel bilgi teknolojilerini kullanmayı öğretmek ve uygulama kapasitesini yükseltmek.
Dersin İçeriği
Temel Kavramlar, Bilgisayarın Kullanımı ve Dosya Yönetimi, Kelime İşlem, Hesap Çizelgeleri Hazırlama, Sunum Hazırlama, Bilgi ve İletişim

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
X
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
X
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
X
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
X
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
X
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
X
16
Meslek etiğine saygılı olur
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Bilgisayara Giriş, Bilgisayar nasıl çalışır Bit-Byte kavramları. Ders notlarının okunması
2 Donanım, Bilgisayarın birimleri, Donanım bileşenleri ve çalışma prensipleri Ders notlarının okunması
3 Donanım bileşenleri ve çalışma prensipleri Ders notlarının okunması
4 Yazılım, İşletim sistemleri, Windows 7 İşletim Sistemine Giriş Ders notlarının okunması
5 Dosya ve dizin yönetimi, Kes-kopyala-yapıştır komutları, Windows yapısı ve özellikleri Ders notlarının okunması
6 Windows işletim sistemi Ders notlarının okunması
7 İnternet, Domain-IP-URL kavramları, İnternet servisleri, World Wide Web, e-posta, Internet ve bilgisayar güvenliği Ders notlarının okunması
8 Ara Sınav Ders notlarının okunması
9 Ofis Programlarına Genel Bakış Ders notlarının okunması
10 Kelime işlem yazılımı, Microsoft Word Ders notlarının okunması
11 Kelime işlem yazılımı devamı, Microsoft Word devamı Ders notlarının okunması
12 Hesap çizelgesi yazılımı, Microsoft Excel Ders notlarının okunması
13 Hesap çizelgesi yazılımı devamı, Microsoft Excel devamı Ders notlarının okunması
14 Sunu hazırlama yazılımı, Microsoft PowerPoint Ders notlarının okunması
15 Sunu hazırlama yazılımı devamı, Microsoft PowerPoint devamı, Genel Tekrar Ders notlarının okunması
16-17 Final Sınavı Ders notlarının okunması

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar