DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Malting and Brewing Technology IG   408 8 2 3 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Prof.Dr.HÜSEYİN ERTEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
The aim of the course is to give to student theoretical concepts on malting and brewing science and technology.
Dersin İçeriği
Introduction, Raw materials: Barley, hops, water, yeast, adjunts, Malt production, Beer production, Spoilage of beer.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Students will gain information on malting and brewing in general.
2) Students will gain fundamental understanding of a relationship between raw materials and processing methods.
3) Students know applied processes during the manufacturing in malting and brewing.
4) Students have the ability to use the knowledge gained in malting and brewing.
5) Students will respect the professional ethics and will gain general understanding of life long learning
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
X
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
X
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
X
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
X
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
X
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
X
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
X
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
X
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
X
16
Meslek etiğine saygılı olur
X
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
X
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Introduction Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
2 Beer raw materials: Barley Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
3 Beer raw materials: Hops Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
4 Beer raw materials: Water, adjunts, yeast Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
5 Malting: Steeping, germination Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
6 Malting: Germination, kilning Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
7 Brewing: Milling, mashing, mashing chemistry and biochemistry Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
8 Midterm exam Midterm exam Yazılı Sınav
9 Brewing: Milling, mashing, mashing chemistry and biochemistry Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
10 Brewing: Boiling Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
11 Brewing:Fermentation and maturation Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
12 Brewing:Fermentation and maturation Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
13 Brewing:Clarification, fitration, bottling and pasteurization. Non-alcoholic and low-alcohol beer production Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
14 Visit to brewery Visit to brewery Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Örnek Olay
Deney / Laboratuvar
15 Beer types and beer composition, beer spoilage, recent developments in beer technology Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Grup Çalışması
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
16-17 Final exam Final exam Yazılı Sınav
Ödev
Performans Değerlendirmesi

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar