DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Technical English * ZFS   111 1 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dr. Öğr. ÜyesiHAKAN BENLİ1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Gıda mühendisliği alanında temel terminoloji ve terimlerin öğretilmesi. Meyve ve Sebze işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi. Et ve et teknolojisi alanındaki terimlerin öğretilmesi. Zeytin ve zeytin yağı alanındaki terimlerin öğretilmesi. Süt ve süt ürünleri alanındaki terimlerin öğretilmesi. Fermentasyon alanındaki terimlerin öğretilmesi. Un ve un üretimi alanındaki terimlerin öğretilmesi. Çikolota üretimi ve kakao alanındaki terimlerin öğretilmesi. Şeker, Tuz ve Çay alanındaki terimlerin öğretilmesi. Gıda katkı maddeleri ve işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi.
Dersin İçeriği
Gıda mühendisliği alanında temel terminoloji ve terimler. Meyve ve Sebze işleme alanındaki terimler. Et ve et teknolojisi alanındaki terimler. Zeytin ve zeytin yağı alanındaki terimler. Süt ve süt ürünleri alanındaki terimler. Fermentasyon alanındaki terimler. Un ve un üretimi alanındaki terimler. Çikolota üretimi ve kakao alanındaki terimler. Şeker, Tuz ve Çay alanındaki terimler. Gıda katkı maddeleri ve işleme alanındaki terimler.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
X
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
X
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
X
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
X
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
X
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
X
16
Meslek etiğine saygılı olur
X
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
X
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Dersin tanımıve içeriğ ikonusunda ön bilgiler ve bazı tanımlar Ders materyalindeki konuları okuma
2 Meyve ve Sebze işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
3 Meyve ve Sebze işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
4 Et ve et teknolojisi alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
5 Zeytin ve zeytin yağı alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
6 Süt ve süt ürünleri alanındaki terimlerin öğretilmesi. Ders materyalindeki konuları okuma
7 Süt ve süt ürünleri alanındaki terimlerin öğretilmesi. Ders materyalindeki konuları okuma
8 Ara sınav Ders materyalindeki konuları okuma
9 Fermentasyon alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
10 Fermentasyon alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
11 Un ve un üretimi alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
12 Çikolota üretimi ve kakao alanındaki terimlerin öğretilmesi. Ders materyalindeki konuları okuma
13 Şeker, Tuz ve Çay alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
14 Gıda katkı maddeleri ve işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
15 Gıda katkı maddeleri ve işleme alanındaki terimlerin öğretilmesi Ders materyalindeki konuları okuma
16-17 Final Ders materyalindeki konuları okuma

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar