DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Bilgisayar Destekli Çizim * G   150 2 2 3 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Doç.Dr.SAİT MUHARREM SAY1. Öğretim Grup:A
Doç.Dr.SAİT MUHARREM SAY1. Öğretim Grup:B
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Bilgisayar destekli çizim ilke ve esasları ile uygulamalar konusunda öğrencileri bilgilendirmek ve AutoCAD yazılımını orta düzeyde kullanmalarını sağlamak.
Dersin İçeriği
Bilgisayar destekli çizimin temel ilkeleri. AutoCAD yazılımının tanıtımı. Çizim komutlarının uygulama örnekleriyle aktarılması.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
X
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
X
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
16
Meslek etiğine saygılı olur
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Geleneksel çizim metotları ile bilgisayar destekli çizim esaslarının karşılaştırılması Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
2 Bilgisayar Destekli Çizim Esasları Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
3 Autocad programı ve program ekranının tanıtımı Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
4 Sayfa ayarı ve yazdırma çıktı alma seçeneklerine ilişkin komutların tanıtılması ve uygulama Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
5 Çizim menüsü ve komutlarının uygulamalı tanıtımı. Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
6 Çizim menüsü ve komutlarının uygulamalı tanıtımı. Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
7 Çizim menüsü ve komutlarının uygulamalı tanıtımı. Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
8 Ara Sınav Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
9 Ölçülendirme menüsü ve komutlarının uygulamalı tanıtımı Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
10 Layer araç çubuğu ve komutlarının uygulamalı tanıtımı Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
11 Dosya şablonu hazırlama ve uygulama Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
12 Uygulamalar Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
13 İzometrik çizim esasları, komutarı ve uygulaması Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
14 İzometrik çizim esasları, komutarı ve uygulaması Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
15 3 boyutlu çizim esasları ve genel komutların uygulamalı tanıtımı Ders notundaki ve yardımcı kaynaklardaki ilgili konular
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları SINAV

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar