DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Moleküler Biyoloji * ZFS   207 3 2 2 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Prof.Dr.HATİCE GÜVENMEZ1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Enfeksiyona neden olan mikroorganizmalar ve ürünlerinin kavranması ve olası risklere karşı alınması gereken tedbir ve tedavi yöntemlerinin öğretimi.
Dersin İçeriği
Enfeksiyon etkenleri, hastane enfeksiyonları ve bulaşma yolları, ateş ve nedeni bilinmeyen ateş incelenecektir.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
X
3
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
X
4
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
X
5
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
X
6
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
X
7
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
X
8
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
X
9
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
X
10
Ekip çalışmasına uyum sağlar
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
X
14
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
X
15
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
X
16
Meslek etiğine saygılı olur
X
17
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
X
18
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Hücre ve moleküler biyoloji, monomer ve polimerler, bağlar kaynak
2 Nükleik asitler ve özellikleri kaynak
3 Nükleik asitler ve özellikleri kaynak
4 Replikasyon ve replikasyonda kullanılan mekanizma ve enzimler kaynak
5 Replikasyon ve replikasyonda kullanılan mekanizma ve enzimler kaynak
6 Mutasyonlar kaynak
7 DNA onarım ve korunma mekanizmaları kaynak
8 Ara Sınav vize
9 Trnaskripsiyon kaynak
10 DNA klonlama ve genetik mühendisliği kaynak
11 DNA klonlama ve genetik mühendisliği kaynak
12 Protein Sentezi kaynak
13 Protein Sentezi kaynak
14 Protein sentezinin düzenlenmesi kaynak
15 Kanser genetiği kaynak
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları kaynak

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar