DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Tarla Ürünleri Tek. * TBP   360 6 2 2 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Prof.Dr.MEHMET SERTAÇ ÖZER1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Tarla bitkileri programı öğrencilerini tahıl ürünleri işlenmesi konusunda bilgilendirmek
Dersin İçeriği
Buğday teknolojisi, un teknolojisi, ekmek teknolojisi, malt ve bira teknolojisi

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Ziraat mühendisliği, Tarla bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı alanlarında bilgi sahibi olma.
X
2
Ziraat mühendisliği, Tarla bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı uygulamalarında problemleri saptama, tanımlama ve çözme.
X
3
Tarla bitkileri ile ilgili temel kavramları sentezleme becerisi kazanma.
X
4
Ziraat mühendisliği ile ilgili sorunları tanıma, karar verme ve çözümleme konularında inisiyatif kullanma.
X
5
Sürdürülebilir tarım, çevre ve doğal kaynakların korunması, biyolojik çeşitlilik ve bitki gen kaynaklarının muhafazası konularında bilinç kazanma.
X
6
İklim ve toprağı en iyi şekilde kullanabilecek, bitkisel üretim sağlama yeteneği kazanma.
X
7
Tarla bitkileri ıslahı ve biyoteknolojisi konularının temel esaslarını öğrenme.
X
8
Ziraat mühendisliği, Tarla bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı uygulamalarında modern teknik araçları seçme ve kullanma.
X
9
Amaca uygun araştırma denemesi kurabilme ve sonuçları bilimsel yöntemlerle yorumlayabilme özelliği kazanma.
X
10
Bireysel ve ekip çalışması yapabilme yeteneğini kazanma.
X
11
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme.
X
12
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini benimseme.
X
13
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurmak ve iletişim teknolojilerini kullanma.
X
14
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir.
15
Meslek etiğine saygılı olma.
X
16
Ziraat mühendisliği ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma.
X
17
Ziraat Mühendisliği alanında plan ve proje yapabilecek, uygulayabilecek, yönetebilecek ve izleyebilecek yetkinliğe sahip olma.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Buğdayın anatomik yapısı Ders kitaplar ve notlar
2 Buğdayın kimyasal bileşenleri 1 Ders kitaplar ve notlar
3 Buğdayın kimyasal bileşenleri 2 Ders kitaplar ve notlar
4 Buğdayın kimyasal bileşenleri 3 Ders kitaplar ve notlar
5 Dünya tahıl ve buğday üretimi Ders kitaplar ve notlar
6 Depolama yönetimi 1 Ders kitaplar ve notlar
7 Depolama yönetimi 2 Ders kitaplar ve notlar
8 Değirmencilik teknolojisi 1 Ders kitaplar ve notlar
9 Değirmencilik teknolojisi 2 Ders kitaplar ve notlar
10 Ara sınav Ders kitaplar ve notlar
11 Katkı maddeleri Ders kitaplar ve notlar
12 Fırıncılık teknolojisi 1 Ders kitaplar ve notlar
13 Fırıncılık teknolojisi 2 Ders kitaplar ve notlar
14 Fırıncılık teknolojisi 3 Ders kitaplar ve notlar
15 Malt ve bira Ders kitaplar ve notlar
16-17 Final Sınavı Ders kitaplar ve notlar

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar