DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Genel Mikrobiyoloji * ZTP   303 5 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Bahri Devrim ÖZCAN
Dersi Verenler
Doç. Dr.MAKBULE BAYLAN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Mikroorganizmaları tanıtmak, mikrobiyal yaşamın önemli özellikleri üzerinde temel bilgi vermek ve zootekni alanında uygulamasını sağlamak
Dersin İçeriği
Mikroorganiznaların genel yapısı,Antiseptik ve Dezenfektanlar,Silaj Mikrobiyolojisi,Tek Hücre Proteini(THP),probiyotik ,prebiyotikler.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Mikroorganiznaların genel yapısı http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
2 Mikroorganizmaları üretmek için gerekli çevre şartları http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
3 Mikrobiyal üremenin kontrolü http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
4 Mikroorganizmaların üremelerini etkileyen faktörler http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
5 Ortamın mikroorganizmalardan arındırılması(Pastörizasyon,Sterilizasyon) http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
6 Antiseptik ve Dezenfektanlar http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
7 Gıda Zehirlenmesi Etkenleri ve korunma yolları http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
8 Su ve Cinsel yolla bulaşan Hastalıklar Belirtileri ve Korunma yolları http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
9 Ara sınav Arasınav hazırlığı
10 Silaj Mikrobiyolojisi http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
11 Zooteknide kullanılan Mikrobiyal enzimler(Yem sanayisi ve Süt Sanayi kaynaklı) http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
12 Rumen Mikroorganizmaları http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
13 Süt sanayisinde Kullanılan Enzimler http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
14 Tek Hücre Proteini(THP),probiyotik ,prebiyotikler http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
15 Final Hazırlık http://nhscience.lonestar.edu/biol/bio1int.htm öğrenciye çalışma notunun verilip hazırlanması
16-17 Final Final sınavına hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar