DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Sürdürülebilir Hayvancılık * ZTP   351 5 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Nazan KOLUMAN
Dersi Verenler
Prof. Dr.NAZAN KOLUMAN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Sürdürülebililik kavramı; hayvansal ürünler talebi ve arzı; geleneksel üretim teknikleri; hayvancılıktprodüktivite
Dersin İçeriği
Hayvancılıkta bilimsel ve teknik gelişmeler; çevresel çekinceler; organik hayvansal üretim; ekolojik hayvansal üretim; optimum kaynak kullanımı; yetiştirme sistemleri; zoonotik ve paraziter hastalık çekinceleri; hayvansal protein israfı; ekonomik beslenme.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Sürdürülebililik kavramı ÖN HAZIRLIK
2 hayvansal ürünler talebi ve arzı; ÖN HAZIRLIK
3 geleneksel üretim teknikleri; ÖN HAZIRLIK
4 hayvancılıkta prodüktivite; ÖN HAZIRLIK
5 hayvancılıkta bilimsel ve teknik gelişmeler; ÖN HAZIRLIK
6 çevresel çekinceler; ÖN HAZIRLIK
7 çevresel çekinceler; ÖN HAZIRLIK
8 Ara Sınav ÖN HAZIRLIK
9 optimum kaynak kullanımı; ÖN HAZIRLIK
10 yetiştirme sistemleri; ÖN HAZIRLIK
11 zoonotik ve paraziter hastalık çekinceleri; ÖN HAZIRLIK
12 hayvansal protein israfı ÖN HAZIRLIK
13 ekonomik beslenme. ÖN HAZIRLIK
14 organik hayvansal üretim; ÖN HAZIRLIK
15 genel tekrar ÖN HAZIRLIK
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları ÖN HAZIRLIK

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar