DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Et Bilimi * ZTP   457 7 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Nazan KOLUMAN
Dersi Verenler
Prof. Dr.NAZAN KOLUMAN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Sürdürülebililik kavramı; hayvansal ürünler talebi ve arzı; geleneksel üretim teknikleri; hayvancılıktprodüktivite
Dersin İçeriği
Hayvancılıkta bilimsel ve teknik gelişmeler; çevresel çekinceler; organik hayvansal üretim; ekolojik hayvansal üretim; optimum kaynak kullanımı; yetiştirme sistemleri; zoonotik ve paraziter hastalık çekinceleri; hayvansal protein israfı; ekonomik beslenme.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
2 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
3 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
4 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
5 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
6 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
7 Etin tanımı ve sınıflandırması Ön Hazırlık
8 Ara Sınav Ön Hazırlık
9 Büyüme ve büyüme mekanizmaları Ön Hazırlık
10 Büyüme ve büyüme mekanizmaları Ön Hazırlık
11 Büyüme ve büyüme mekanizmaları Ön Hazırlık
12 etin Gelişmesi ve olgunlaşması Ön Hazırlık
13 etin Gelişmesi ve olgunlaşması Ön Hazırlık
14 etin Gelişmesi ve olgunlaşması Ön Hazırlık
15 etin Gelişmesi ve olgunlaşması Ön Hazırlık
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ön Hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar