DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Kanatlı Eti Üretimi ZTP   479 7 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mikail BAYLAN
Dersi Verenler
Prof. Dr.MİKAİL BAYLAN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Piliç eti üretimi ile ilgili teknik bilgiye, piliç etinin besin değeri ve pazarlamaya yönelik yöntemler hakkında temel bilgiye sahip olabileceklerdir.
Dersin İçeriği
Piliç eti üretimi, piliç eti kalitesine etki eden faktörler, kesimhane de yapılan işlemler, uygun kümes koşulları, Alternatif kanatlı eti üretimi.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Piliç etinin özelliklerini bilir.
2) Kesimhane de yapılan işlemler hakkında bilgi edinir.
3) Etlik piliç yetiştiriciliğinde uygun kümes koşullarını öğrenir.
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Etlik piliç yetiştirme sistemi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Anlatım
Ödev
2 Etlik piliçlerde bakım ve yönetim Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Anlatım
Tartışma
Alıştırma ve Uygulama
Sözlü Sınav
Ödev
3 Etlik piliç için uygun kümes koşulları Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Gösteri
Gösterip Yaptırma
Ödev
Performans Değerlendirmesi
4 Etlik piliç büyütme ekipmanları Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Grup Çalışması
Sözlü Sınav
Ödev
5 Piliç etinin kalite ve kantitesine etki eden faktörler Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Anlatım
Tartışma
Ödev
6 Kesimhane de yapılan işlemler Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Soru-Cevap
Bireysel Çalışma
Ödev
7 piliç eti ve özellikleri Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Gösterip Yaptırma
Ödev
8 Ara sınav ara sınav hazırlığı Yazılı Sınav
9 Etlik piliçlerde kesim ve muhafaza Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Grup Çalışması
Ödev
10 Etlik piliç endüstrisi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Gösterip Yaptırma
Sözlü Sınav
Ödev
11 Hindi eti üretimi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Tartışma
Problem Çözme
Ödev
12 bıldırcın eti üretimi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Tartışma
Alıştırma ve Uygulama
Sözlü Sınav
Ödev
13 Kaz eti üretimi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Soru-Cevap
Alıştırma ve Uygulama
Ödev
14 Keklik eti üretimi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Gösteri
Gösterip Yaptırma
Sözlü Sınav
Ödev
15 Etlik piliçlerde karkas kalitesi Konu ile ilgili ders kaynaklarının ve notların okunması, ödev verilmesi Anlatım
Gösterip Yaptırma
Grup Çalışması
Ödev
16-17 Final sınav Final sınav hazırlığı Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar