DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Balda Kalite Kontrolü ve Analizleri * ZTP   489 7 2 3 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Ulviye KUMOVA
Dersi Verenler
Prof. Dr.ULVİYE KUMOVA1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Balın özelliklerinin tam anlamıyla bilinmesi, teorik ve uygulamaya yönelik sağlam bir eğitimin alınmasını sağlamaktır.
Dersin İçeriği
Bal arılarının beslenmesi, arıların yararlandıkları önemli nektar ve polen kaynakları, balın içeriği, balın elde edilmesi, laboratuvarda bal analizleri, Bal standardı.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Balın tanımı ve tarihçesi Konu anlatımı, tepegöz, sunum
2 Balın biyolojik değeri ve besleme açısından önemi Konu anlatımı, tepegöz, sunum
3 Önemli bal bitkileri Konu anlatımı, tepegöz, sunum ve saha çalışması
4 Bal üretim teknikleri Konu anlatımı, tepegöz, sunum ve saha çalışması
5 Balın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri Laboratuvar çalışmaları
6 Balın elde edilmesi Konu anlatımı, tepegöz, sunum ve saha çalışması
7 ara sınav ara sınav hazırlığı
8 Balın elde edilmesinde kullanılan yöntemler Konu anlatımı, tepegöz, sunum
9 Balın işlenmesi Laboratuvar çalışmaları
10 Balın sınıflandırılması Konu anlatımı, tepegöz, sunum
11 Bal standardı Konu anlatımı, tepegöz, sunum
12 Balın pazara hazırlanması Konu anlatımı, tepegöz, sunum
13 Değişik ülkelerde bal üretimi ve önemi Konu anlatımı, tepegöz, sunum
14 Laboratuvarda bal analizleri Laboratuvar çalışmaları
15 Balda biyokimyasal ve mikroskopik analiz yöntemleri Laboratuvar çalışmaları
16-17 Final sınavı Final sınav hazırlığı

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar