DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Yem Değerlendirme ve Analiz Yöntemleri * ZTP   453 7 1 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Rüştü KUTLU
Dersi Verenler
Prof. Dr.HASAN RÜŞTÜ KUTLU1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Başarılı bir hayvansal üretim için, pazar durumunun dikkate alınması, hayvancılık konusunda eksiksiz teknik bilgi ve yeterli miktar ve kalitede yem üretimi ve bu yemlerin niteliklerinin çok iyi bilinmesi gerekir. Bu dersin amacı hayvancılıkta kullanılan tüm yem kaynaklarının her yönüyle tanıtımı
Dersin İçeriği
Kaba ve yoğun yem kaynaklarının tanıtımı, teknolojik özellikleri, yemi kaynaklarının besin madde içerikleri ve beslemeyi engelleyici madde içeriklerin tanıtımı, yem ve yem maddelerine uygulanan teknolojik işlemlerin tanıtımı, yemlerin saklanması ve Karma Yem Endüstrisi, Ülkemizdeki Durumu ve Sorunları

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Yemin tanımı ve sınıflandırılması Kaynak okuma, web tarama
2 Yem değerini etkileyen faktörler Kaynak okuma, web tarama
3 Kaba ve yoğun Yemlerden numune alma ve analize hazırlama Kaynak okuma, web tarama
4 Kaba Yemlerde fiziksel analizler Kaynak okuma, web tarama
5 Yoğun yenlerde fiziksel analizler Kaynak okuma, web tarama
6 Yemlerin kimyasal analize hazırlanması Kaynak okuma, web tarama
7 Kuru madde analizi Kaynak okuma, web tarama
8 Ham kül-organik madde analizi Kaynak okuma, web tarama
9 Ham yağ analizi Kaynak okuma, web tarama
10 Ham protein analizi ve ara sınavı Kaynak okuma, web tarama
11 Ham selüloz analizi Kaynak okuma, web tarama
12 ADF analizi Kaynak okuma, web tarama
13 NDF analizi Kaynak okuma, web tarama
14 Analiz Sonuçlarının Raporlanması Kaynak okuma, web tarama
15 Genel tekrar Kaynak okuma, web tarama
16-17 Final sınavı Yok

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar