DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Hayvancılık Sektöründe Girişimcilik * ZTP   499 7 2 2 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Serap GÖNCÜ
Dersi Verenler
Prof. Dr.SERAP GÖNCÜ1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Hayvancılık sektöründe eğitim alan zootekni bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası kendi işini kurabilecek özelliklere, bilgi ve yetkinliklere sahip olması, kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaları ve bunları geliştirebilmeleri için gerekli donanımı sağlamak bu dersin temel amacını oluşturmaktadır.
Dersin İçeriği
Hayvancılık sektöründe eğitim alan zootekni bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası kendi işini kurabilecek özelliklere, bilgi ve yetkinliklere sahip olması, kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaları ve bunları geliştirebilmeleri için gerekli donanımı sağlamak bu dersin temel amacını oluşturmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 girişimciliğin önemi, kendi işini kurmanın önemi Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
2 girişimciliğin önemi, kendi işini kurmanın önemi Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
3 girişimciliğin tanımı, girişimci nedir, girişimci ve başarılı girişimcilerin özellikleri, girişimcide olması gereken özellikler, Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
4 girişimciliğin tanımı, girişimci nedir, girişimci ve başarılı girişimcilerin özellikleri, girişimcide olması gereken özellikler, Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
5 girişimciliğin tanımı, girişimci nedir, girişimci ve başarılı girişimcilerin özellikleri, girişimcide olması gereken özellikler, Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
6 girişimcilerin fonksiyonları, girişimcilikle ilgili, temel kavramlar, girişimcilik türleri Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
7 girişimcilerin fonksiyonları, girişimcilikle ilgili, temel kavramlar, girişimcilik türleri Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
8 Ara Sınav
9 girişimcilik için gerekli kaynaklar, girişimciliği teşvik eden (engelleyen) faktörler, Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
10 girişimcilik için gerekli kaynaklar, girişimciliği teşvik eden (engelleyen) faktörler, Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
11 hayvancılık sektöründe girişimciliğin kavramsal özellikleri, yaklaşımları, fonksiyonları, süreci, girişimciliğin yerel ve uluslararası bağlantıları, ekip kurma ve ekip oluşturma ekip çalışma becerisi ve girişimcilik etiği konularına değinilecektir. Yeni iş planlarının uygulamaya konması; organizasyonlarda inovasyon ve değişim konuları verilecektir. Ayrıca, Yaratıcılık; Yaratıcılığı Etkileyen Faktörler, Motivasyon, Tutum ve Davranışlar, Ortam, Düşünceler. Fikri Mülkiyet, Marka, Patent, Telif konuları. Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
12 hayvancılık sektöründe girişimciliğin kavramsal özellikleri, yaklaşımları, fonksiyonları, süreci, girişimciliğin yerel ve uluslararası bağlantıları, ekip kurma ve ekip oluşturma ekip çalışma becerisi ve girişimcilik etiği konularına değinilecektir. Yeni iş planlarının uygulamaya konması; organizasyonlarda inovasyon ve değişim konuları verilecektir. Ayrıca, Yaratıcılık; Yaratıcılığı Etkileyen Faktörler, Motivasyon, Tutum ve Davranışlar, Ortam, Düşünceler. Fikri Mülkiyet, Marka, Patent, Telif konuları. Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
13 hayvancılık sektöründe girişimciliğin kavramsal özellikleri, yaklaşımları, fonksiyonları, süreci, girişimciliğin yerel ve uluslararası bağlantıları, ekip kurma ve ekip oluşturma ekip çalışma becerisi ve girişimcilik etiği konularına değinilecektir. Yeni iş planlarının uygulamaya konması; organizasyonlarda inovasyon ve değişim konuları verilecektir. Ayrıca, Yaratıcılık; Yaratıcılığı Etkileyen Faktörler, Motivasyon, Tutum ve Davranışlar, Ortam, Düşünceler. Fikri Mülkiyet, Marka, Patent, Telif konuları. Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
14 hayvancılık sektöründe girişimciliğin kavramsal özellikleri, yaklaşımları, fonksiyonları, süreci, girişimciliğin yerel ve uluslararası bağlantıları, ekip kurma ve ekip oluşturma ekip çalışma becerisi ve girişimcilik etiği konularına değinilecektir. Yeni iş planlarının uygulamaya konması; organizasyonlarda inovasyon ve değişim konuları verilecektir. Ayrıca, Yaratıcılık; Yaratıcılığı Etkileyen Faktörler, Motivasyon, Tutum ve Davranışlar, Ortam, Düşünceler. Fikri Mülkiyet, Marka, Patent, Telif konuları. Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
15 İş ve Pazarlama Planı Hazırlama ve İş Planı Yazma Çalışması yapılacak ve Proje Sunumları Öğretim üyesince verilecek kaynaklar ve internet araştırması
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar