DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Balarısı anatomisi, morfolojisi, taksonomisi, biyolojisi ve ırkları, Ders notu
2 Arıcılık terimleri, malzemeleri, kullanımı, kovan bakım ve yaklaşım kriterleri Ders notu
3 Arıcılık-çevre ilişkisi, Tozlaşma-Ekonomi Ders notu
4 Arı ürünleri (bal, polen, propolis,apilarnil, arı zehiri, balmumu, arı sütü) Ders notu
5 Arı hastalıklarına giriş ve genel özellikleri Ders notu
6 Nosemiosis Ders notu
7 Varroosis Ders notu
8 Ara sınav Ders notu
9 Amerikan ve Avrupa yavru çürüklüğü Ders notu
10 Arı felci, Torba çürüklüğü, Para çürüklüğü, Septisemi hastalığı, Dizanteri Ders notu
11 Arıların Mantar hastalıkları (taş ve kireç) Ders notu
12 Trake akarı (A.woodi), Arı biti (B.coeca) ve T.clarea Ders notu
13 Diğer arı zararlıları (petek güvesi, karınca, ayı, zirai ilaçlar, zehirlenme) Ders notu
14 Arıcılıkla ilgili yönetmelik ve hukuksal prosedür. Ders notu
15 Numune alma, gönderme ve saklama Ders notu
16-17 Final Ders notu

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar