DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Su Ürünleri Yetiştiriciliği VTS   220 4 1 1 1

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hatice YAZGAN
Dersi Verenler
Dr. Öğr. ÜyesiHATİCE YAZGAN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Öğrencilerin Türkiye'de ve Dünya'da su ürünleri yetiştiriciliğinin durumu, önemi ve besinsel değeri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Su ürünleri yetiştiriciliğinin temel prensipleri konusunda bilgilendirmek, Türkiye'de ekonomik değere sahip önemli deniz ve tatlısu balıklarının yetiştiricliği, yavru üretimi, üretim havuzlarının dizaynı ve tesisi hakkında bilgilendirmek.
Dersin İçeriği
Öğrencilerin Türkiye'de ve Dünya'da su ürünleri yetiştiriciliğinin durumu, önemi ve besinsel değeri, Su ürünleri yetiştiriciliğinin temel prensipleri, Türkiye'de ekonomik değere sahip önemli deniz ve tatlısu balıklarının yetiştiricliği, yavru üretimi, üretim havuzlarının dizaynı ve tesisi kurulması.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Türkiye'de ve Dünya'da su ürünleri üretiminin durumunu bilir
2) Türkiye'de ve Dünya'da su ürünleri üreitminin önemini bilir
3) Türkiye'de yetiştircilik ve avcılıktan elde edilen türler ve ekonomik değerini bilir
4) Dünyada yetiştiricilik ve avcılıktan elde edilen türler ve ekonomik değeri hakkında bilgi sahibi olur
5) Su ürünleri yetiştiriciliğnin temel prensiplerini bilir
6) Türkiye'deki doğal su kaynakları hakkında bilgi sahibi olur.
7) Türkiyede Üretim tesislerinin dağılımı, kapasitesi,sayısını bilir
8) Ara sınav
9) Alabalık işletmesi için yer teğmin uygun su kaynağının tespiti gibi genek konuları öğrenir.
10) Alabalık yetiştiriciliğini bilir
11) Çipura yetiştriciliğinde yer belirlemesi su kaynağının tespiti gibi genel konular hk. bilgi alır.
12) Çipura yetiştriciliğini bilir
13) Levrek yetiştiricliğinde yer tespiti uygun ortam koşulları nelerdir bilgi sahibi olur.
14) Levrek yetiştiricliğini bilir
15) Final sınavı


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Yaşamın tüm evrelerinde insan beden ve aklının normal yapısını, işlevini, gelişimini ve etkileşimini açıklar.
2
Sık görülen fiziksel ve ruhsal bozuklukların-hastalıkların; epidemiyolojisi, patolojisi, semptom, bulgu, prognoz ve tedavisini sıralar ve açıklar
3
Sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması ve hastalıkların önlenmesinde koruyucu hekimlik yöntemler ve etik ilkeler bilgisine sahiptir.

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Türkiye'de ve Dünya'da su ürünleri üreitminin durumu Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
2 Türkiye'de ve Dünya'da su ürünleri üreitminin önemi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
3 Türkiye'de yetiştircilik ve avcılıktan elde edilen türler ve ekonomik değeri Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
4 Dünyada yetiştiricilik ve avcılıktan elde edilen türler ve ekonomik değeri Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
5 Su ürünlerinin besin değeri ve insan sağlığı açısından önemi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
6 Su ürünleri yetiştiriciliğnin temel prensipleri Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
7 Su ürünleri yetiştiriciliğnin temel prensipleri Ders notu Anlatım
Beyin Fırtınası
8 Ara sınav Soru hazırlama Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
9 Türkiye'deki Doğal su kaynakları Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
10 Türkiyede Üretim tesislerinin dağılımı, kapasitesi,sayısı Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
11 Alabalık Yetiştiriciliği Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
12 Alabalık yetiştiriciliği Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
13 Çipura yetiştiriciliği Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
14 Çipura yetiştiriciliği Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
15 Levrek yetiştiriciliği Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Beyin Fırtınası
16-17 Final sıavı Soru hazırlama Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar