DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Zootekni II VET   312 6 2 3 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Ladine ÇELİK
Dersi Verenler
Prof. Dr.LADİNE ÇELİK1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Hayvansal üretim, ürün komposizyonu, türler bazında üretim koşulları, besin madde gereksinimleri, pratik hayvancılık önerileri, fonksiyonel ürün üretimi konularında öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Dersin İçeriği
Dünyada ve Türkiyede hayvancılık hayvansal ürünlerin besin madde komposizyonları sığır koyun keçi ve kanatlı hayvanlar ile at köpek ve kedilerin beslenmesi pratik yetiştirme önerileri ile değerlendirilmektedir. Ayrıca fonksiyonel ürünlerin üretimine ilişkin bilgiler verilmektedir.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Dünyada ve türkiyede hayvansal üretim hakkında bilgi sahibi olur
2) Hayvanlardan elde edilen ürünlerin besin madde komposizyonlarını öğrenir.
3) Et ve süt sığırlarının yetiştirilmesi ve beslenmesini öğrenir
4) Koyunların yetiştirilmesi ve beslenmesini öğrenir
5) Keçilerin yetiştirilmesi ve beslenmesini öğrenir
6) Etçi ve yumurtacı tavukların yetiştirilmesi ve beslenmesini öğrenir
7) At, kedi ve köpeklerin beslenmesini öğrenir
8) Pratik hayvan yetiştiriciliğini öğrenir
9) Fonksiyonel ürün üretimini öğrenir.
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Yaşamın tüm evrelerinde insan beden ve aklının normal yapısını, işlevini, gelişimini ve etkileşimini açıklar.
X
2
Sık görülen fiziksel ve ruhsal bozuklukların-hastalıkların; epidemiyolojisi, patolojisi, semptom, bulgu, prognoz ve tedavisini sıralar ve açıklar
X
3
Sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması ve hastalıkların önlenmesinde koruyucu hekimlik yöntemler ve etik ilkeler bilgisine sahiptir.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Dünya ve Türkiyede hayvansal üretim Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
2 Çiftlik hayvanlarından elde edilen ürünler, içerikleri, besin madde komposizyonunu etkileyen faktörler Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
3 Et ve süt sığır ırkları, verim düzeyleri Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
4 Sığırların besin madde gereksinimleri ve etki eden faktörler Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
5 Koyun ırkları ve üretimi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
6 Koyunların besin madde gereksinimleri ve etki eden faktörler Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
7 Keçi ırkları ve üretimi, keçilerin besin madde gereksinimleri ve etki eden faktörler Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
8 ara sınav yazılı sınav Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
9 Kümes hayvan ırkları ve üretimi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
10 Yumurta üretimi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
11 Broiler üretimi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
12 Atların beslenmesi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
13 Köpeklerin beslenmesi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
14 Kedilerin beslenmesi Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
15 Pratik yetiştirme ve besleme önerileri. Fonksiyonel ürün üretimi, önemi, kalite ve pazarlama koşulları Ders notu Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Yazılı Sınav
16-17 Final sınavı Final sınavı Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar