Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
KMY 103 Kimya Zorunlu 2 2 3
SUT 107 Fermantasyon Teknolojisi Zorunlu 2 2 3
SUT 115 Botanik Zorunlu 2+1 2.5 3
SUT 117 Bağ Ekolojisi Zorunlu 2 2 2
SUT 119 Üretim Teknikleri-I Zorunlu 1+3 2.5 4
UAI 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Türkçe 2 2 2
UIN 101 İngilizce I Zorunlu Türkçe 2 2 2
UTD 101 Türk Dili I Zorunlu Türkçe 2 2 2
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 3 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

1. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
BIT 101 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 2 3
SUT 111 Laboratuar Tekniği 2 2 3
SUT 113 Meyve Şarapları ve Özel Şaraplar 2 2 3



2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
MTM 104 Matematik Zorunlu 2 2 2
SUT 112 Genel Bağcılık Zorunlu 2+1 2.5 4
SUT 116 Şarap Mikrobiyolojisi Zorunlu 2+1 2.5 5
SUT 118 Toprak Blgisi Zorunlu 2 2 3
SUT 120 Bahçe Bitkileri Zorunlu 2 2 3
SUT 122 Üretim Teknikleri-II Zorunlu 1+3 2.5 4
UAI 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Türkçe 2 2 2
UIN 102 İngilizce II Zorunlu Türkçe 2 2 2
UTD 102 Türk Dili II Zorunlu Türkçe 2 2 2
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

2. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SUT 106 Şarapcılık Alet ve Makineleri 2 2 3



3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
STJ 203 Staj Zorunlu 0+8 4 8
SUT 217 Şarap Atıkları Yönetimi Zorunlu 2 2 3
SUT 219 Bağ Hastalık ve Zararlıları Zorunlu 2 2 2
SUT 225 Şarap Teknolojisi-I Zorunlu 2+1 2.5 3
SUT 227 Üzüm Ürünleri Zorunlu 2 2 2
SUT 231 Bitki Besleme ve Gübreleme Zorunlu 2+1 2.5 3
SUT 233 Duyusal Analiz Teknikleri Zorunlu 2 2 2
SUT 235 Üretim Teknikleri-III Zorunlu 1+3 2.5 4
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

3. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SUT 213 Çevre Bilgisi 2 2 3



4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
ATS 202 Araştırma Teknikleri ve Seminer Zorunlu 2 2 3
IGS 202 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Zorunlu 2 2 3
SUT 202 Asma Biyoteknolojisi Zorunlu 2 2 3
SUT 212 İşletme Hijyeni ve Sanitasyon Zorunlu 2 2 2
SUT 218 Bağcılıkta Standardizasyon ve Ekspertiz Zorunlu 2 2 2
SUT 220 Şarap Analiz Teknikleri Zorunlu 2 2 4
SUT 222 Asma Fidanı Üretim Tekniği Zorunlu 2+1 2.5 3
SUT 224 Şarap Teknolojisi-II Zorunlu 2 2 3
SUT 228 Üretim Teknikleri-IV Zorunlu 1+3 2.5 4
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

4. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SUT 216 Üzüm ve Üzüm Ürünlerinin Pazarlanması 2 2 3


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler