Ders Planı - AKTS Kredileri
* Bu ders planı tablosunda gösterilen dersler öğrenci işlerindeki güncel ders plan bilgilerini göstermektedir.

** İlgili dönemde zorunlu dersler mutlaka açılırken, seçmeli, teknik seçmeli ve sosyal seçmeli derslerin açılması tercih ve kontenjan durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Her hangi bir dersin amaç, öğrenme kazanımları vs. detay bilgilerini görmek için aşağıdaki tabloda dersin ismine tıklayınız.


1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
KMY 103 Kimya Zorunlu Türkçe 2 2 3
SUT 107 Fermantasyon Teknolojisi Zorunlu Türkçe 2 2 3
SUT 115 Botanik Zorunlu Türkçe 2+1 2.5 3
SUT 117 Bağ Ekolojisi Zorunlu Türkçe 2 2 2
SUT 119 Üretim Teknikleri-I Zorunlu Türkçe 1+3 2.5 4
UAI 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Türkçe 2 2 2
UIN 101 İngilizce I Zorunlu Türkçe 2 2 2
UTD 101 Türk Dili I Zorunlu Türkçe 2 2 2
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 3 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

1. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
BIT 101 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe 2 2 3
SUT 111 Laboratuar Tekniği Türkçe 2 2 3
SUT 113 Meyve Şarapları ve Özel Şaraplar Türkçe 2 2 3



2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
MTM 104 Matematik Zorunlu 2 2 2
SUT 112 Genel Bağcılık Zorunlu Türkçe 2+1 2.5 4
SUT 116 Şarap Mikrobiyolojisi Zorunlu Türkçe 2+1 2.5 5
SUT 122 Üretim Teknikleri-II Zorunlu Türkçe 1+3 2.5 4
UAI 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Türkçe 2 2 2
UIN 102 İngilizce II Zorunlu Türkçe 2 2 2
UTD 102 Türk Dili II Zorunlu Türkçe 2 2 2
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 3 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

2. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SUT 106 Şarapcılık Alet ve Makineleri Türkçe 2 2 3
SUT 124 Toprak Bilgisi Türkçe 2 2 3
SUT 128 Beslenme İlkeleri Türkçe 2 2 3



3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
STJ 203 Staj Zorunlu Türkçe 0+8 4 8
SUT 219 Bağ Hastalık ve Zararlıları Zorunlu Türkçe 2 2 2
SUT 225 Şarap Teknolojisi-I Zorunlu Türkçe 2+1 2.5 3
SUT 227 Üzüm Ürünleri Zorunlu Türkçe 2 2 2
SUT 231 Bitki Besleme ve Gübreleme Zorunlu Türkçe 2+1 2.5 3
SUT 233 Duyusal Analiz Teknikleri Zorunlu Türkçe 2 2 2
SUT 235 Üretim Teknikleri-III Zorunlu Türkçe 1+3 2.5 4
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

3. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SUT 213 Çevre Bilgisi Türkçe 2 2 3
SUT 237 Şarap Atıkları Yönetimi Türkçe 2 2 3



4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Ders Tür Dil Ders Süresi Kredi AKTS
IGS 202 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Zorunlu Türkçe 2 2 3
SUT 212 İşletme Hijyeni ve Sanitasyon Zorunlu Türkçe 2 2 2
SUT 216 Üzüm ve Üzüm Ürünlerinin Pazarlanması Zorunlu Türkçe 2 2 3
SUT 218 Bağcılıkta Standardizasyon ve Ekspertiz Zorunlu Türkçe 2 2 2
SUT 220 Şarap Analiz Teknikleri Zorunlu Türkçe 2 2 4
SUT 222 Asma Fidanı Üretim Tekniği Zorunlu Türkçe 2+1 2.5 3
SUT 224 Şarap Teknolojisi-II Zorunlu Türkçe 2 2 3
SUT 228 Üretim Teknikleri-IV Zorunlu Türkçe 1+3 2.5 4
- SEÇİMLİK 1 Seçmeli - - 2 3
- SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 3
AKTS kredisi toplamı : 30

4. Yarıyıl Seçmeli Ders Listesi
Kodu Ders Dil Ders Süresi Kredi AKTS
SUT 230 Araştırma Teknikleri ve Seminer Türkçe 2 2 3
SUT 232 Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları Türkçe 2 2 3


   Üniversite Tanımlı Dersler    Fakülte/MYO/ENS Tanımlı Dersler    Bölüm Tanımlı Dersler