DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Beslenmenin önemi, beslenme ve sağlık Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
2 Karbonhidratlar Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
3 Yaglar Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
4 Proteinler Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
5 Besinlerin enerji değeri Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
6 Enerji harcanmasının saptanması ve bireylerin enerji gereksinimlerinin hesaplanması Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
7 Suyun beslenmedeki önemi Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
8 Ara Sınav Sınava hazırlık Yazılı Sınav
9 Elektrolit mineraller (sodyum, potasyum, klor) ve kalsiyum, fosfor Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
10 Magnezyum, demir, bakır, iyot, florid, çinko, manganez, krom, molibden, kükürt, kobalt, selenyum;ağır metaller ve toksik etkileri Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
11 A,D,E,K vitaminleri Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
12 Tiabin, riboflavin, niasin, riboflavin vitamin b6, folik asit, vitamin b12, pantotenik asit, biotin Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
13 Gebelik dönemi beslenme Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
14 Emziklilik dönemi beslenme Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
15 Bebeklik dönemi veokul öncesi (1-5 yaş) çocukların beslenmesi Verilen kaynakları okuma ve kütüphaneden yararlanma Anlatım
Tartışma
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar