DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Ürün İşleme Tekniği * TAM   253 3 3 3 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Leyla GÜLLÜOĞLU
Dersi Verenler
Prof. Dr.LEYLA GÜLLÜOĞLU1. Öğretim Grup:A
Prof. Dr.LEYLA GÜLLÜOĞLU2. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Tarım ürünlerinin işlenmesinde geçerli işlemler ve karakteristik özellikler, teknik özellikleri,Taşıma, iletim tesisleri, Taneli ürünlerin temizlenmesi ve sınıflandırılması, Öğütme parçalama makineleri, presler, homojenizatörler, Bölgesel, ulusal ihraç ürünleri, paketleme tesisleri, Ürün depolama, kurutma ve muhafaza tesisleri.
Dersin İçeriği
Tarımsal ürünlerin işlendiği tesislerde üretim bandı ve ürün işleme makinelerinin çalışma ilkeleri

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Tarımsal ürünlerin temizlenmesi ve sınıflandırılması: Tanelerin sınıflandırılmasında kullanılan özellikler Sayfa:4
2 Tarımsal ürünlerin temizlenmesi ve sınıflandırılması: Elekler, elek çeşitleri ve eleklerin çalışma teorisi Sayfa:15
3 Tarımsal ürünlerin temizlenmesi ve sınıflandırılması: Silindirik ve diskli triyörler Sayfa:16
4 Tanelerin Aerodinamik Özelliklerine Göre Ayrılması ve Hava Kanalları Sayfa:50
5 Tanelerin Sürtünme Kuvveti Farkına Göre Ayrılması. Sayfa:31
6 Tanelerin yüzey pürüzlülük ve ağırlıklarına göre ayrılması Sayfa:32
7 Tanelerin mekanik, optik ve elektriksel özelliklerine göre ayrılması. Sayfa:50
8 Ara sınav haftası Soru-cevap
9 Tarım ürünlerinin elenmesinde kullanılan elekler Sayfa:113
10 Öğütme ve parçalama makineleri Sayfa:144
11 Kurutma Sayfa:188
12 Soğutma Sayfa:214
13 Genel tekrar Anlatım
14 Öğrenci sunumları Power point sunum
15 Öğrenci sunumları Power point sunum
16-17 Final sınavları haftası Soru-cevap

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar