DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Dersin tanımı, içeriği ve işlenişi hakkında bilgiler, sebze ve meyvelerin önemi, muhafazanın sağladığı faydalar Kişisel Ders Notları Anlatım
2 Meyve ve sebzelerde büyüme ve olgunlaşma sırasında meydana gelen morfolojik değişmeler, kaliteli üründe aranan koşullar Kişisel Ders Notları Anlatım
3 Kimyasal değişmeler (nişasta, şekerler, asitler, pektin, tanen, azotlu maddeler ve proteinler, vitaminler). Kişisel Ders Notları Anlatım
4 Solunum, solunuma etkili faktörler (sıcaklık,CO2 ve O2, etilen) Solunum oranı, derim olgunluğunu saptamada kullanılan kriter Kişisel Ders Notları Anlatım
5 Meyve hasat şekilleri Kişisel Ders Notları Anlatım
6 Soğutma işlemini etkileyen faktörler, mekanik yoldan soğuk üretimi, bazı önemli soğutucu akışkan maddelerin özellikleri, soğutucu maddelerde aranan özellikler Kişisel Ders Notları Anlatım
7 Modern soğutma sistemi- Soğutma sistemini oluşturan parçaların çalışma sistemi ve özellikleri Kişisel Ders Notları
8 Ara Sınav Yazılı Yazılı Sınav
9 Meyvelerin derimi, seçimi, ambalajlanması, pazara hazırlanması Kişisel Ders Notları Anlatım
10 Meyve ve Sebzelerin Modifiye Atmosferde Paketlenmesi (MAP), , Aktif MAP ve Pasif MAP da muhafaza Kişisel Ders Notları Anlatım
11 Muhafazada dikkat edilmesi gereken noktalar, avantajlar ve dezavantajlar Kişisel Ders Notları Anlatım
12 Meyve ve Sebzelerde Etilen Biyosentezi, önemi, Klimakterik meyvelerde olgunlaştırma, klimakterik göstermeyenler Kişisel Ders Notları Anlatım
13 Meyve ve Sebzelerde kullanılan ambalaj malzemeleri seçiminde dikkat edilecek hususlar. Kişisel Ders Notları Anlatım
14 Mekanik ve elle derimin avantaj ve dezavantajları, derimde dikkat edilmesi gerekli hususlar Kişisel Ders Notları Anlatım
15 Dersin tekrarı Kişisel Ders Notları Anlatım
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar