DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Bağcılığın tarihçesi Asmanın coğrafik dağılımı Bağ alanında Güz yarıyılı kültürel uygulamaların gösterilmesi ve uygulama yapılması Kişisel Ders Notları Anlatım
2 Dünyada bağcılığın yapıldığı ülkeler Dünya üzüm üretimi ve ticareti Bağ alanında Güz yarıyılı kültürel uygulamaların gösterilmesi ve uygulama yapılması Kişisel Ders Notları Anlatım
3 Türkiye Bağcılığı, Eski ve yeni bağcılık alanları Türkiye bağ alanı ve üzüm üretiminin bölgelere göre dağılımı Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Kişisel Ders Notları Anlatım
4 Bağcılık alanında çalışan kuruluşlar Üzümün besin değeri Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Kişisel Ders Notları Anlatım
5 Asmanın sistematikteki yeri - Vitis cinsinin özellikleri (Euvitis alt cinsi, Muscadinia alt cinsi) Kişisel Ders Notları Anlatım
6 Asma türleri ve yayılış alanları Amerika, Asya ve Avrupa türleri, Türlerden örnekler gösterilmesi Kişisel Ders Notları Anlatım
7 Üzümlerin ticari sınıflandırılması Sofralık üzümler Üzüm çeşitlerinden örnekler gösterilmesi Kişisel Ders Notları Anlatım
8 Ara Sınav Yazılı Yazılı Sınav
9 Şaraplık, şıralık üzümler, kurutmalık üzümler Üzüm çeşitlerinden örnekler gösterilmesi Kişisel Ders Notları Anlatım
10 Asmanın morfolojisi ve anatomisi, Kök sistemi, Gövde ve kollar, Bir yıllık dallar, Gözler ve tomurcuklar Kişisel Ders Notları Anlatım
11 Yaz sürgünü,Yapraklar, Salkımlar, Taneler Kişisel Ders Notları Anlatım
12 Asmanın yıllık büyüme ve gelişme döngüsü Kişisel Ders Notları Anlatım
13 Asma yetiştiriciliğini etkileyen İklim Faktörleri (Sıcaklık, güneşlenme, yağış, yağmur, dolu, oransal nem, rüzgar) Kişisel Ders Notları Anlatım
14 Asma yetiştiriciliğini etkileyen Toprak koşulları (Toprak tipi, derinliği, taban suyu yüksekliği, reaksiyonu, tuzluluğu, kireçliliği, yorgunluğu) Kişisel Ders Notları Anlatım
15 Ders Notları Tekrarı Kişisel Ders Notları Anlatım
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Yazılı Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar