DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
İş Organizasyonu * DPS   103 1 2 2 2

Ön Koşul Dersleri Yok
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Resul TELLİ
Dersi Verenler
Dr. Öğr. ÜyesiAYŞE İPEK KOCA BALLI1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
İşletme bilimi ile ilgili temel kavramları öğrencilere aktarmak ve organizasyon yönetimi öğrenimi için bir altyapı oluşturmaktır.
Dersin İçeriği
Yönetimle İlgili temel kavramlar, Yönetimle ilgili geliştirilen ilk temel teoriler, sistem teorisi, durumsallık teorisi, çağdaş yönetim teorileri,motivasyon, liderlik ve iletişim, güç ve politika

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
İnsan ağız-diş temel yapısını ve fonksiyonunu açıklar.
2
Ağız bölgesine yapılan protetik ve ortodontik uygulamaların temel özelliklerini listeler.
3
Dezenfeksiyon, sterilizasyon ve hijyen ile ilgili temel bilgileri tanımlar.
4
Estetik fonasyon ve fonksiyonla ilgili özellikleri tanımlar.
5
Laboratuvarda kullanılan araç ve gereçleri tanır.
6
Alana özgü maddeler bilgisini tanımlar.
7
Dişe takılacak restorasyonların nasıl hazırlanacağını açıklar.
8
Yapılacak restorasyonun laboratuvar aşamalarını listeler.
9
Temel düzeydeki bilgi ve becerilerini kullanarak hastaya takılacak restorasyonu hazırlar.
10
Kullanılan alet, malzeme ve maddeleri kullanım yerine göre sıralar.
11
Diş hekimi tarafından alınan ölçülerden model hazırlar.
12
Hazırlanan modeler üzerinde; sabit ve hareketli bölümlü protezlerin şekillendirilmesini ve estetik görünüm vererek ağızda kullanılmaya uygun hale getirilmesini sağlar.
13
Diş hekimi tarafından alınan ölçüler üzerinde obturatör, splint vs gibi apareyleri hazırlar.
14
Diş hekiminin uyguladığı tedavi süreci boyunca planladığı hareketli ortodontik apareyleri hazırlar.
15
Kullandığı aletlerin bakımını ve basit onarımını yapar.
16
Kullanılan aletlerin kalibrasyon ve bakımlarını düzenli yaptırır ve en verimli şekilde çalışmalarını sağlar.
17
Laboratuvar eksiklerini belirler ve gerekli olan malzemeler için istekte bulunur.
18
Mezun olduktan sonra öğrendiği bilgileri kendi bilgileri ile eleştirel bir şekilde değerlendirme bilincine sahip olur.
X
19
Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olarak meslektaşları ve hekimlerle sağlıklı iletişim kurar, en az bir yabancı dili alanındaki gelişmeleri izleyebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek yeterlikte kullanır.
X
20
Çalışma ortamında sağlık ve iş güvenliğine ilişkin önlemleri alır, mesleki teknolojik gelişmeleri izler.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Giriş: Yönetim Kavramı ve Esasları İşletme Yöneticiliği: s.3-32
2 Yönetim Biliminin Gelişimi ve Örgüt Teorileri İşletme Yöneticiliği: s.43-89
3 İşletmelerde Karar Verme Süreci İşletme Yöneticiliği: s.99-146
4 Örgütsel Planlama: Örgütsel Amaçların Belirlenmesi ve Planların Geliştirilmesi İşletme Yöneticiliği: s.154-167
5 Örgütleme: Tanım ve İlkeler İşletme Yöneticiliği: s.175-198
6 Örgütleme: Organizasyon Yapısı ve Tasarımı İşletme Yöneticiliği: s.205-245
7 Yöneticilik ve İletişim İşletme Yöneticiliği: s.521-544
8 Vize Haftası Sınava hazırlık
9 Yöneticilik ve Liderlik İşletme Yöneticiliği: s.569-593
10 Yöneticilik ve Motivasyon İşletme Yöneticiliği: s.619-639
11 Örgütlerde Gruplar ve Takımlar İşletme Yöneticiliği: s.599-614
12 Örgütlerde Çatışma ve Yönetimi İşletme Yöneticiliği: s.645-659
13 Örgütsel Kontrol Süreci ve Örgütsel Etkililik İşletme Yöneticiliği: s.109-146
14 Örgütsel Değişim İşletme Yöneticiliği: s.667-686
15 Proje sunumları Sunumların hazırlanması
16-17 Final sınavı Sınava hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar