DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Organik Tarımda Hastalıklar ve Mücadelesi * OT   204 4 2 3 5

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KOÇ
Dersi Verenler
Dr. Öğr. ÜyesiGÖKMEN KOÇ1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Organik Üretimde sorun olan Hastalık etmenlerinin tanınması ve mücadelesi
Dersin İçeriği
Bitki Hastalıkları, Ürün grupları ve Mücadeleler

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Ziraat teknikerliği Alanlarında yeterli kuramsal bilgilere sahip olma Bahçe Bitkileri temel alanı ve ayrıca meyve, sebze, bağ ve süs bitkileri yetiştirilmesi ve ıslahı konularında yeterli kuramsal bilgiye sahip olma
X
2
üretim aşamasında ekolojik koşulları da dikkate alarak en uygun yetiştirme tekniğini uygulama
X
3
Organik tarımda istenen düzeyde verim ve kalitenin elde edilmesini olumsuz etkileyebilecek çevresel, biyolojik, teknik ve ekonomik sorunların kaynağını bulma ve araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme
X
4
Meyve, sebze, bağ ve süs bitkilerini tanımlayabilme, isimlendirme ve yetiştirebilme Bahçe Bitkileri alanında genetik kaynakların ve çevrenin korunması ile sürdürelebilir kullanımı için yöntemler uygulayabilme Bahçe Bitkilerinin sulanması, gübrelenmesi
X
5
Organik tarım alanındaki bilgileri elde etme, araştırma, değerlendirme, kayıt etme, danışmanlık ve bilirkişilik yapabilme, proje yazma ve uygulayabilme Bireysel yetenekleri artırıcı farklı rolleri teşhis etmek ve üstlenmek yolu ile çalışma ekibinin bir ü
X
6
Amaca uygun bilgiye ulaşabilme, analitik düşünme ve planlayabilme, sorgulayıcı, araştırıcı ve yaratıcı vizyona sahip olma ve edinilen bilgileri toplum yararına kullanabilme
X
7
Sahada görev yapan değişik kademelerdeki kişilere bilgilerini aktarabilme, iletişim kurabilme, bilgi sunabilme; bunun dışında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini s
X
8
Bahçe, sera ve bağ tesisi kurabilme ve işletebilme
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Organik Tarım ve Bitki Koruma İlişkileri Genel giriş ,ders notları ve genel konulardan bahsedilmesi, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
2 Yumuşak Çekirdekli Meyve Hastalıkları (Elma, Armut, Ayva) Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
3 Sert Çekirdekli Meyve Hastalıkları (Kiraz, Vişne, Kayısı, Erik) Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
4 Sert Çekirdekli Meyve Hastalıkları (Şeftali, Nektarin) Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
5 Sert Kabuklu Meyve Hastalıkları (Ceviz, Badem, Fındık, Kestane, Antepfıstığı) Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
6 Turunçgil Hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
7 Bağ Hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
8 Ara Sınav Ara Sınav Düzeni, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
9 Domates, Biber ve Patlıcan Hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
10 Kışlık Sebze Hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
11 Kabakgil Hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
12 Sera Hastalık İlişkileri Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
13 PatatesHastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
14 Tahıl hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
15 Üzümsü Meyve Hastalıkları Önceki haftanın tekrarı, sonraki hafta ders konusunun bildirilmesi
16-17 Final sınavı Final Sınav Düzeni

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar