Gıda Mühendisliği

Doktora Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

Program Öğrenme Çıktıları ile Dersler Arasındaki İlişkiler

Ders PÖÇ01 PÖÇ02 PÖÇ03 PÖÇ04 PÖÇ05 PÖÇ06 PÖÇ07 PÖÇ08 PÖÇ09 PÖÇ10 PÖÇ11 PÖÇ12 PÖÇ13 PÖÇ14 PÖÇ15 PÖÇ16
GM001 Gıda Endüstrisinde Küflerin Yeri ve Önemi (Seçmeli) 4 4
GM0013 Glutensiz Ürünler Teknolojisi (Seçmeli) 3 4 4
GM0014 Deneysel Ekmekçilik (Seçmeli) 3 4 4
GM0017 Gıda Ambalajlamada Yeni Yöntemler (Seçmeli) 5 3 4 4 2 3
GM0027 Alkollü İçkiler Mikrobiyolojisi (Seçmeli) 4 4
GM0031 Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar (Seçmeli) 4 5 3 3
GM0032 Malt- Bira Kimyası ve Teknolojisi (Seçmeli) 5 4
GM0034 Fermantasyon Mikrobiyolojisinde Moleküler Yöntemler (Seçmeli) 4 4 4
GM0035 Süt Endüstrisi ve Organizasyonu (Seçmeli) 5 4 4 4
GM0038 Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri (Seçmeli) 4 5
GM004 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisindeki Gelişmeler (Seçmeli) 4 4 5 4 4 3 2
GM008 Poultry Further Processing and Quality (Seçmeli) 5 4 4 5
GM009 Gıdalarda Olfaktometrik Analizler (Seçmeli) 4 4
GM037 Gıda Polimerleri (Seçmeli) 2 5 1 5 3 3 1 2 4 5 5 1 2 1 1
GM503 Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Seçmeli) 4 5
GM521 Hamur Kimyası (Seçmeli) 3 3 3 4
GM531 Peynir: Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi (Seçmeli) 4 2 3
GM571 Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri (Seçmeli) 4 4 4
GM575 Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri (Seçmeli) 5 4
GM626 Süt Endüstrisinde Katkı Maddeleri (Seçmeli) 5 3 4
GM636 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler (Seçmeli) 4 4 4
GM637 Özel Süt Ürünleri (Seçmeli) 5 4
GM646 Gıda Güvenliğinde Temel Yaklaşımlar ve Risk Analizi (Seçmeli) 4 3
GM657 Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler (Seçmeli) 5 4 3 2 3
GM668 Biyoaktif Gıda Proteinleri ve Peptidleri (Seçmeli) 4 4
GM680 Gıda Toksikolojisinin Temelleri ve Gıda Katkı Maddelerinin Risk Analizi (Seçmeli) 5 4
BYEGM3 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Zorunlu) 5 4 4
BYEGM4 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Zorunlu) 4 4
DGM801 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 4 5 4 4
DGM802 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 4 5 4 4
DGMS801 Seminer (Zorunlu) 5 4
DGMS802 Seminer (Zorunlu) 5 4
DGMT801 Tez Çalışması (Zorunlu) 4 4 5 4 4
DGMT802 Tez Çalışması (Zorunlu) 4 4 5 4 4
GM011 Gıda Mühendisliğinde Araştırma Metodları (Zorunlu) 5


Program Öğrenme Çıktıları

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı Gıda Mühendisliği alanlarında güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve Gıda Mühendisliği alanlarına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilir.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda mühendisliğinde uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilir.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği uzmanlaştığı alana yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilir ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilir, özgün bir konuyu araştırabilir, kavrayabilir, tasarlayabilir, uyarlayabilir ve uygulayabilir.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanında yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilir.
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanır.
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulunur.
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya özgün bir yapıt üreterek ya da yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir.
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar.
PÖÇ10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirir.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Gıda Mühendisliği alanında uzman kişiler ile tartışmalarında, özgün görüşlerini savunur ve Gıda Mühendisliğinde uzmanlaştığı alandaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar
PÖÇ13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyi'nde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda Mühendisliği alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunur.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda Mühendisliği alanlarında karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar.
PÖÇ16 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Gıda Mühendisliği ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunur ve bu değerlerin gelişimini destekler.