Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Tezli)

Yüksek Lisans Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

Program Öğrenme Çıktıları ile Dersler Arasındaki İlişkiler

Ders PÖÇ01 PÖÇ02 PÖÇ03 PÖÇ04 PÖÇ05 PÖÇ06 PÖÇ07 PÖÇ08 PÖÇ09 PÖÇ10 PÖÇ11 PÖÇ12 PÖÇ13 PÖÇ14 PÖÇ15
SAİ008 Surimi Teknolojisi (Seçmeli) 4 5 4 3 4 3 3 4 2 4
SAİ010 Su Ürünlerinin Dondurularak Muhafazası ve Kalite Değişimleri (Seçmeli) 4 3 4 3 3 4 2 4 3 2 2 3 3 4
SAİ012 Kabuklu su ürünlerinde Biyoaktif Bileşenler (Seçmeli) 4 4 3 2 3 4 2 3 2 3
SAİ016 Su Ürünlerinde Fermentasyon Teknolojisi (Seçmeli) 4 3 3 2 4 3 4 2 3 3
SAİ017 Kabuklu Su Ürünlerinde Kalite Değişimleri (Seçmeli) 4 5 2 5 3 4 2 4 3 2 3 4
SAİ021 Balıkta Bozulma Etmeni Bakteriler ve Gıda Kaynaklı Patojenlerin Moleküler Tanımlanması (Seçmeli) 4 3 3 3 4 3 4 3 3 3 3
SAİ501 Balık Beslemede Vitaminler ve İz Elementler (Seçmeli) 5 3 2 2 2 1 3 3
SAİ502 Karma Yemler ve Analiz Teknikleri (Seçmeli) 5 4 3 2 3 3 1 2 4
SAİ503 İleri Balık Besleme Biyokimyası (Seçmeli) 5 4 2 5 2 1 5
SAİ504 İleri Balık Besleme Fizyolojisi (Seçmeli) 4 3 1 1 2 1 5
SAİ505 Taze Su Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Muhafaza (Seçmeli) 4 5 4 2 3 3 2 2 4 2 1
SAİ506 Su Ürünlerinde Analiz Yöntemleri (Seçmeli) 5 4 3 4 3 2 4 2 2 2 2
SAİ508 Labaratuvarda Çalışma Kuralları (Seçmeli) 5 4 2 4 3 3 4 2 2 1 3
SAİ509 İleri Besin Kimyası (Seçmeli) 4 5 2 4 3 1 2 5
SAİ511 Antioksidanlar (Seçmeli) 4 4 2 1 1 2 3 5
SAİ517 Balık Tütsüleme yöntemleri (Seçmeli) 4 3 4 4 3 4 2 2 1 2 3
SAİ521 Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri (Seçmeli) 1 1 2 4 2 3 4 4 5 3 3
SAİ524 Omurgasız Su Ürünleri Avcılığı (Seçmeli) 3 2 2 4 2 2 2 2 2 3 4 3
SAİ525 Su Ürünlerinde Uygulamalı Bozulma Analizleri (Seçmeli) 3 4 3 3 3 3 5 3 3 4 4
SAİ526 Pasif Av Araçlarında Seçicilik (Seçmeli) 3 3 4 2 3 3 3 3 3 2 3
SAİ529 Av Araçları ve Avlama Yöntemlerinin Ortama Etkileri (Seçmeli) 2 3 1 3 2 2 2 1 2 3 2 2
SAİ530 Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler (Seçmeli) 4 4 3 4 3 2 3 2 3 1 4 4 2 4
SAİ532 Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Önemi (Seçmeli) 1 2 2 1 2 2 2 2 2
SAİ533 Pasif Av Araçları Avcılığı ve Av Verimi Üzerine Etkili Faktörler (Seçmeli) 3 3 2 3 4 3 4 2 3 3 3 4
SAİ536 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (Seçmeli) 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 5
SAİ539 Su Ürünleri Gıda Enzimolojisi (Seçmeli) 1 1 2 2 2 2 2 2 2 1 2
SAİ540 Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi (Seçmeli) 3 4 3 4 2 2 4 4 2 2 3
SAİ541 Su Ürünleri Toksinleri (Seçmeli) 1 1 2 2 3 4 4 5 5 5
SAİ543 Temel Avcılık Teknikleri (Seçmeli) 3 2 2 2 2 3 3 2 4 2 2
SAİ545 Trol Balıkçılığı ve Seçiciliği (Seçmeli) 3 3 4 3 3 4 3 3 3 2 2
SAİ547 Su Ürünlerinde Biyokimyasal ve Fiziksel Bozulma Parametrelerinin Belirlenmesi (Seçmeli) 4 3 4 2 3 2 3 1 2 3 2 2 4 3
SAİ548 Su Ürünleri İşlemede Yeni Yöntemler (Seçmeli) 4 3 5 4 3 3 4 3 3 4 4
SAİ551 Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar (Seçmeli) 4 3 3 5 4 5 2 3 4 3 2
SAİ552 Balıkçılıkta Alternatif Ürünler (Seçmeli) 2 2 2 2 1 1 2 2 1 2 2
SAİ553 Kabuklu ve Yumuşakça İşleme Yöntemleri (Seçmeli) 2 2 2 2 2 2 3 3 2 2 2
SAİ0020 Su Ürünlerinde Doğal Antioksidanların Kullanımı (Zorunlu) 3 3 4 2 5 3 4 3 2 4 4
SAİ0024 Kabuklu Su Ürünleri İşleme Atıklarının Değerlendirilmesi (Zorunlu) 4 2 5 3 5 4 3 3 4 5 3
SAİ0026 İşlenmiş Su Ürünleri Mikrobiyolojisi (Zorunlu) 3 4 2 3 4 3 4 4 3 3
SAİ0027 Su Ürünlerinde Nanoemülsiyon Uygulamaları (Zorunlu) 2 3 3 3 2 3 2 4 3 3 4
SAİ0028 Duyusal Analiz Yöntemleri (Zorunlu) 4 3 2 2 4 3 3 2 3 2 4
SAİ0030 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Zorunlu) 1 1 3 2 1 3 5 3 4 5 5
SAİ0031 Su Ürünleri İşleme Tesislerinin Dizaynı ve Mekanizasyonu (Zorunlu) 4 3 3 4 3 4 1 4 2 1 2
SAİ0033 Su Ürünlerinde Probiyotik Kültürler (Zorunlu) 4 3 5 4 4 3 5 3 4 3 2
SAİ0035 Balık Yağı Üretim ve Kullanım Teknikleri (Zorunlu) 4 3 4 2 3 2 4 3 3 2 3
SAİ0037 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (Zorunlu) 1 1 3 2 1 3 5 3 4 5 5
YLSAİ701 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 3 3 2 3 4 3 2 2
YLSAİ702 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 3 3 2 3 4 3 3 3 2 2
YLSAİS701 Seminer (Zorunlu) 3 3 2 3 4 3 3 2 3
YLSAİT701 Tez Çalışması (Zorunlu) 3 3 2 4 3 3 2
YLSAİT702 Tez Çalışması (Zorunlu) 3 3 2 4 3 3 2
YLSAİ201 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 5 5 3 5 3 3 4 2 4 2 3 4 3 4
YLSAİS101 Seminer (Zorunlu) 4 5 3 4 3 5 4 5 2 4 3 5 3 4


Program Öğrenme Çıktıları

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi konularında lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak edindiği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Uzmanlaştığı alanın ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgiyi farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirerek yeni bilgiler oluşturur ve yorumlar
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Uzmanlık alanında karşılaştığı sorunları uygun bilimsel yöntemleri kullanarak ve neden sonuç ilişkisi kurarak çözümler
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve sonuçlarını değerlendirir.
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Uzmanlık alanıyla ilgili beklenen ya da öngörülmeyen sorunlara yönelik çözüm yöntemi belirler ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Uzmanlık alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır, bu kaynaklardan yararlanır, edindiği bilgi ve beceriyi eleştirel olarak değerlendirir ve öğrenmeyi yönlendirir.
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanındaki güncel bilgileri veya çalışmalarını yazılı görsel ve sözlü olarak sunabilir.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel gözle irdeler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirir
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bir yabancı dilde sözlü yazılı iletişim kurabilir.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile iletişim teknolojilerini etkin şekilde kullanabilir.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Uzmanlık alanıyla ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayınlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir, denetler ve bu değerleri öğretir.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Uzmanlık alanıyla ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planı geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri kapsamında değerlendirebilir.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme becerilerini disiplinler arası çalışmalarda uygular