BAC119 Ahşap Süsleme Teknikleri

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 1. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod BAC119
Ad Ahşap Süsleme Teknikleri
Yarıyıl 1. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğretmen ABDURRAHMAN KÜTÜK


Dersin Amacı

Mobilya yüzeylerinin süslenmesiyle ilgili konular hakkında gerekli bilgi ve beceriyi kazanmasını sağlamak.

Dersin İçeriği

El ile oyma metodtları, oyma makineleri, tornalama makineleri çeşitleri, kakma ve marketri uygulamaları tekniklerini kavratmak.

Dersin Ön Koşulu

Ön koşul yok

Kaynaklar

Ahşap Süsleme Teknikleri Teknik - Projeler Mehmet Asarcıklı, Hakan Keskin, Gazi Kitabevi

Notlar

resim, video, örnek çalışmalar


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Yüzey Oymacılığı Yapabilme öz güveni çözümler.
ÖÇ02 Dekupe Oyma Yapma kabiliyeti gelişir.
ÖÇ03 Ahşaba Kakma Yapma becerisini açıklar.
ÖÇ04 Tornalamaya Hazırlık nasıl yapılacağını çözümler.
ÖÇ05 Makine ile yüzey oymacılığının nasıl yapıldığını açıklar.
ÖÇ06 Ahşap cinsinin oymacılıkdaki önemi tartışır.
ÖÇ07 Boya ve cilalama işlemlerini çözümler.
ÖÇ08 Ortaya çıkan eseri tanıtma becerisini açıklar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İşletmenin tüm temel fonksiyonlarını kavramsal olarak açıklar.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Temel ekonomi kavramlarını ve temel ekonomik kavramların işletme yönetimi kavramlarıyla ilişkisini açıklar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İşletmecilik alanı ile ilgili hukuk disiplinine ilişkin temel bilgileri tanımlar. 2
PÖÇ04 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Etkin sözlü, yazılı ve görsel iletişim yöntemlerini kullanarak işletme alanı ile ilgili bilgi aktarımını öğrenim dilinde yapar.
PÖÇ05 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı İşletmelerin sektörünü, büyüklüğünü, kaynaklarını, kültürünü, hedef ve amaçlarını göz önünde bulundurarak en uygun işletme yönetimi yaklaşım, uygulama ve yöntemlerini belirler.
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Karşılaştığı işletme sorunlarının çözümü için uygun yöntemleri belirler.
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı İşletme alanında bilimsel araştırma yapar ve araştırma sonuçlarını yönetimsel karar verme süreçlerinde kullanmak üzere raporlaştırır.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Etkin bir biçimde ekip çalışması yapar ve ekip içinde gerekli sorumluluğu alır. 3
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 3
PÖÇ10 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde olarak alanıyla ilgili güncel gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği İşletme yönetiminin temel sayısal ve istatistiksel analiz programlarını kullanır.
PÖÇ12 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik İşletmelerin faaliyetlerini etkileyen sektör yapısı, rekabet, teknoloji, ekonomi, siyaset, kültür gibi dış çevre unsurlarını izleyerek işletmenin dış paydaşları ile etkili iletişim kurar.
PÖÇ13 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik İşletme yönetiminin gerektirdiği İşletme Bilgi Sistemleri ve alt modüllerini kullanır/raporlar/yorumlar.
PÖÇ14 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Türkçeyi ve en az bir yabancı dili akademik yaşamın ve iş yaşamının gereklerine uygun biçimde kullanır.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Mesleki etik, çevre duyarlılığı, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, kültürel, toplumsal ve evrensel değerler konularında farkındalık sahibi olur. 4
PÖÇ16 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Yenilikçi iş fikirleri geliştirerek kaynakları girişimci faaliyetler için etkin bir şekilde kullanır. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 El İle Yüzey Oyması İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
2 Oyma kalemleri, Bilenmesi ve Uygulama Yerleri İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
3 Alçak ve derin yüzey oyma yapmak İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
4 Makine İle Yüzey Oyması İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
5 Oyma makinelerinin çeşitleri ve çalışma prensipleri İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
6 Dekupe oyma parçasını aplik veya aplike uygulaması İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
7 Dekupe işleminde kesme İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
8 Ara Sınav Konuların tekrarlanması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
9 Kakma parçasını hazırlamak İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
10 Kakmada yüzeye motif İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
11 Kakmada zemini oluşturmak İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
12 Kakmada zemini oluşturma uygulamaları İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
13 Marketri de yüzeye desen oluşturmak İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
14 Marketri de yüzeye desen oluşturma uygulamaları İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Gösterip Yaptırma
15 Dönem boyunca yapılan çalışmaların sergilenmesi İlgili bölümlerin okunması Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Konuların tekrarlanması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Konuların tekrarlanması Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS